RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jens hudfletter Hviterussland

Sist oppdatert:
- Det er uakseptabelt at et land i Europa ikke kan avholde frie valg, sier statsminister Jens Stoltenberg etter møtet med den hviterussiske opposisjonslederen Aleksander Milinkevitsj.

STATSMINISTERENS KONTOR (TV 2 Nettavisen): - Jeg har tatt opp valget med flere regjeringssjefer, også Russlands statsminister Mikail Fradkov, sa Jens Stoltenberg da han møtte Milinkevitsj i Oslo torsdag.

Overfor TV 2 Nettavisen sier han at Norge allerede har innført innreiseforbud til Norge for 31 ledere i regjeringsapparatet til president Aleksander Lukasjenko.

- Dette er en sterk politiske markering og et kraftig virkemiddel, sier Stoltenberg.

Det kan også bli aktuelt å gi økonomisk støtte til opposisjonsgrupper.

- Vi vil støtte menneskerettighetsgrupper og opposisjonen i Hviterussland. Vi vil også se på muligheten for å gi økonomisk støtte, sa Jens Stoltenberg etter møtet. d

Han understreket at regjeringen allerede gir penger til frivillige organisasjoner som støtter opposisjonen i Hviterussland.

Milinkevitsj var svært fornøyd etter møtet.

Se video her

- Norge har gjennom mange år støttet organisasjonslivet i Hviterussland. Vi har solide partnere her i landet gjennom blant annet Helsingforskomiteen og Menneskerettighetshuset, sier Milinkevitsj til TV 2 Nettavisen.

Under møtet med Stoltenberg og statssekretær Morten Wetland la han vekt på at han snakket på vegne av hele Hviterussland.

- Opposisjonen er samlet, også etter valget, sa han.

- Vi vet at bare vi kan bringe frihet til landet vårt. Men med støtte fra dere vil det gå mye raskere. Vi tror på en snarlig seier, sa han.

Etter presidentvalget 19. mars i år fikk Milinkevitsj bare 6 prosent av stemmene, mens Aleksander Lukasjenko ifølge den offisielle valgkommisjonen fikk 86 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere