RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jens kvitterte ut LOs krav

Foto: GARDNER HAMILTON (AFP)
Sist oppdatert:
Statsminister Jens Stoltenberg mener regjeringen har gjennomført løftene som han ga LO foran valget i 2005.

– Det er en ære og glede å kunne fortelle at vi har omsatt løfter til praktisk handling, sa Jens Stoltenberg på LO-kongressen onsdag.

Foran stortingsvalget for snart fire år siden stilte LO 58 spørsmål med krav til de politiske partiene.

Leverte regnskap

Tirsdag presenterte Stoltenberg det fagligpolitiske regnskapet og kunne kvittere med at regjeringen har innfridd på alle punktene. Det dreier seg om disse ni saksområdene: Pensjon, sykelønn, arbeidsmiljøloven, privatisering, sosial dumping, arbeid til alle, næringspolitikk, likestilling og et organisert arbeidsliv.

– Dette er en god søknad om fornyet tillit, men det er det som skal skje neste periode som vil bli avgjørende, sier LO-leder Roar Flåthen.

Arbeidsmiljøloven

Statsministeren la vekt på at kamp mot arbeidsledighet og innsats for et inkluderende arbeidsliv har stått helt sentralt i regjeringens arbeid. Stoltenberg viste til at arbeidsmiljøloven nå er styrket.

– Vi har reversert den forrige regjeringens brutalisering av arbeidslivet, og sikret arbeidsfolks rettigheter. Det ble ikke adgang til å øke arbeidstiden til 13 timer pr dag, øke bruken av overtid eller svekke stillingsvernet slik de borgelige ville. Det ble ingen økt adgang til midlertidige ansettelser eller svekkelse av de tillitsvalgtes innflytelse, sier han.

– Denne regjeringen har gang på gang vist at vi er på lag med arbeidstakerne. Vi jobber med dere, og ikke imot, sier Stoltenberg.

Pensjon og arbeid

Ny pensjonsordning, handling mot sosial dumping og dobling av fagforeningsfradraget var andre saker som ble omtalt i talen.

– Norge har fått et tryggere og mer rettferdig pensjonssystem som kan bli stående i en årrekke, og LO har som så mange ganger før i historien spilt en avgjørende rolle som samfunnsbygger, sa han.

– Det viktigste resultatet jeg har levert dere, er halvering av arbeidsledigheten. Men den internasjonale finanskrisen har gjort at denne oppgaven nå har blitt mye større enn vi trodde. Derfor skal vi ikke hvile et øyeblikk. Vi må hele tiden slåss for det overordnede målet om arbeid for alle, sa Stoltenberg. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere