Jens ringte og beklaget

Foto: Alf Ove Hansen/SCANPIX

Aps Olav Akselsen fikk telefon fra Jens Stoltenberg søndag, men ikke om å bli statsråd.

17.10.05 19:24

Stortingsrepresentanten fra Hordaland var blant de heteste navnene i spekulasjonene om statsrådspostene på forhånd. Akselsen ledet næringskomiteen i Stortinget i forrige periode, og ble i mange kabaler plassert som ny næringsminister.

I helgen ringte Jens Stoltenberg rundt og ba blant andre Akselsens tidligere regjeringskolleger Karita Bekkemellem, Bjarne Håkon Hanssen, Sylvia Brustad og Trond Giske om å bli statsråder.

Søndag ringte han også Olav Akselsen, som var olje- og energiminister i den første Stoltenberg-regjeringen.

- Han ringte meg for å varsle om at det ikke var plass til meg, og forklarte meg hvorfor, sier Akselsen til TV 2 Nettavisen.

- Hvilken forklaring hadde han?

- Det er selvfølgelig slik at kabalen skulle gå opp, og da var det ikke plass til meg, fastslår han.

Satt pris på kontakten
Den gode nyheten om at Akselsen igjen skulle kalles til Kongens bord uteble, men Ap-politikeren er likevel glad for at Stoltenberg ringte ham personlig med beskjeden.

- Jeg setter selvfølgelig pris på at han gjorde det.

- Er du skuffet over at du ikke kom med den nye i regjeringen?

-Det er alltid spennende å få den muligheten, men jeg har hele tiden vært klar over at det var en kabal som skulle settes sammen.

- Flott på tinget
Akselsen har satt opp næringskomiteen som sitt første valg på Stortinget også for den kommende perioden, men er innstilt på å gå inn i andre komiteer hvis det blir trangt om plassen, også der. Han gleder seg til nå til å ta tak i politikken

- Det er flott å sitte på Stortinget. Det var det jeg sa ja til da jeg ble nominert, understreker han.

Stoltenberg ringte ikke alle andre kandidater som var regnet som sikre statsråder, men som falt ut av kabalen. Tidligere statsråd Grete Faremo var på forhånd lansert som sikker i den nye regjeringen, enten som forsvars- eller næringsminister. Hun bekreftet søndag kveld overfor TV 2 Nettavisen at hun ikke hadde hørt noe fra Stoltenberg - verken gode eller dårlige nyheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.