Gå til sidens hovedinnhold

Jens skal vinne Lotto-bygda

Statsminister Jens Stoltenberg satser på politisk 1. mai-gevinst i Verdal.

Stoltenberg har nemlig valgt å beære bygda med flest Lotto-millionær i landet med besøk og tale 1.mai. Senere drar han videre til Hommelvik. Det er hjemplassen til Johan Nygaardsvold, som var statsminister for Arbeiderpartiet fra 1935 til 1945.

Haga feirer
LO-leder Gerd-Liv Valla skal holde hovedtalen på Youngstorget i Oslo. Mens Aps partisekretær Martin Kolberg tar turen til Porsgrunn og Skien. Utenriksminister Jonas Gahr Støre skal bidra på Arbeiderbevegelsens internasjonale solidaritetsdag på Lillehammer og Hamar.

SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen legger turen til Stavanger, mens Sp-leder Åslaug Haga feirer dagen i Grimstad i Aust-Agder. Selv om 1. mai definitivt er mer rød enn grønn har Grimstad Sp feiret dagen de siste 37 år.

Stordalen debuterer
Arbeiderpartiet børser også støv av noen gamle helter på en dag som 1. mai. Reiulf Steen skal blant annet tale i Høybråten Kirke, mens Thorbjørn Berntsen blant annet drar til Funnefoss industriarbeidermuseum i Akershus.Tidligere LO-leder Yngve Hågensen skal til Tangen i Hedmark og til Eidsvoll.

Og kanskje mest kuriøst; ved arrangementet til Oslo Arbeiderparti skal hotellkonge og investor Petter Stordalen holde sitt livs første 1. mai tale. Den begynner neppe med den klassiske: «Kamerater!»

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken