*Nettavisen* Nyheter.

Jens takket Carl I.

Ap-leder Jens Stoltenberg lovpriser Carl I. Hagen for at Frp-formannen ikke vil ha Stoltenberg til statsminister. Se web-tv her.

15.08.05 08:36

FOLKETS HUS (Nettavisen):- Ikke under noen omstendighet vil jeg peke på deg som aktuell statsministerkandidat. Det er store likhetstegn mellom deg og Kjell Magne Bondevik, sa Carl I. Hagen da han og Stoltenberg braste sammen i en duell i Oslo torsdag kveld.

Ap-leder Jens Stoltenberg smilte bredt og repliserte:

- Først vil jeg takke for at Hagen ikke vil støtte meg som statsministerkandidat. Jeg ser at der har jeg og Bondevik noe til felles. Men likheten stopper der. For mens Bondevik blir urolig over at du ikke vil støtte ham, så blir jeg rolig.

Ap-lederen fortsatte å spøke med Hagen.

- Du var snill som et lam til etter siste stortingsdag. Så, på Stortingets første feriedag, kom du plutselig på at du ikke vil støtte Bondevik. Så ble du på ett tidspunkt for Høybråten. Så kom du på deg selv som statsministerkandidat. Jeg lurer på hva det neste blir, Lars Sponheim?

Hagen svarte med å mane til samling på borgerlig side. Han viste til at de rødgrønne har klart å samle seg om ett regjeringsalternativ.

- Det er viktig å bidra til et bredt borgelig samarbeid på borgerlig side. Vinner de rødgrønne, vil vi være vitne til et bikkjesalgsmål om for eksempel rovdyrspolitikk og tomtefesteloven. Vårt primære mål er å delta i en flertallsregjering.

Taus Hagen
Etter duellen ville ikke Hagen kommentere hvordan det kan henge sammen at han maner til samling på borgerlig side samtidig som han vil kaste Bondevik som statsminister.

- Jeg har ingenting mer å si om det temaet, sier Hagen til TV 2 Nettavisen.

Han har tidligere gjort det klart at han bare vil svare på spørsmål om regjeringssamarbeid i dueller og partilederdebatter, ikke i intervjuer.

Slåss om Haakon Lie
Hagen og Stoltenberg begynte duellen med å brase sammen om den gamle Ap-veteranen Haakon Lie.

- Vi kan løse Haakon Lies problemer, sa Frp-formann Carl I. Hagen.

Haakon Lie gikk tidligere i sommer ut med flengende kritikk av dagens eldreomsorg.

Hagen viste til forslaget fra Frp om å la staten finansiere eldreomsorgen. Men Stoltenberg ville ha seg frabedt at Hagen vil hjelpe Lie.

- Hvis Lie hører at Hagen forsøket å ta hans kritikk av eldreomsorgen til inntekt for seg selv, så vil han be om et nytt møte. For det er Frp som har innført konkurranseutsetting og klokkemåling her i hovedstaden. Jeg ber alle lytte til Lie og ikke stemme Frp, sa Stoltenberg.

- Brukeren skal få bestemme. Hvorfor kan vi ikke få fritt valg av hjemmehjelpstjenester? Vi må få verdigheten tilbake, ved å gi direktiver til de som produserer hjemmehjelptjeneste. Hvorfor i all verden kan vi ikke gi valgfrihet gamle og omsorgsstrengende, spurte Hagen.

- Det Frp gjør, er å blande valgfrihet og anbudsutsetting. Vi er for valgfrihet. Det har alltid vært og vil være private som utfører oppgaver i eldreomsorgen. Det er bra. Men anbuds og kontraktsleverandører forutsetter at en måler alt. Dere blander sammen marked med valgfrihet, svarte Stoltenberg.

Krangel om minstepensjonister
Jens og Carl I. gikk så over til å diskutere pensjon. Stoltenberg viste til Frp’s partiprogram, og slo fast at Frp ønsker at alle skal bli minstepensjonister.

- Vi vil sette av penger fra oljefondet til pensjon. Men det er ikke så farlig for Frp, for dere går inn for alle skal bli minstepensjonister. Dere mener at folk må sette av penger til pensjon selv.

- Da denne pensjonsendringen kom sa vi helt klart at vi vil ikke være med på den forverringen av pensjonssystemet som de andre partiene gikk inn for, svarte Hagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag