Jensen er misfornøyd med Krekar-løsning

IKKE TILFREDS: – Vi har jobbet intenst for å finne gode løsninger på et uløst problem. Målet om å sende Krekar ut av Norge ligger fast, sa finansminsiter og Frp-leder Siv Jensen i NRKs Politisk kvarter fredag morgen. (arkivfoto)

IKKE TILFREDS: – Vi har jobbet intenst for å finne gode løsninger på et uløst problem. Målet om å sende Krekar ut av Norge ligger fast, sa finansminsiter og Frp-leder Siv Jensen i NRKs Politisk kvarter fredag morgen. (arkivfoto) Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Frp-leder Siv Jensen er ikke fornøyd med tiltakene som hennes egen regjering møter en løslatt mulla Krekar med.

16.01.15 10:18

– Jeg er ikke tilfreds med den løsningen som foreligger. Regjeringen jobber videre med å finne enda bedre løsninger, sa Jensen i NRKs Politisk kvarter fredag morgen.

LES OGSÅ: Frp sender Krekar «ut på landet»

Konfrontert med tidligere uttalelser om at Krekar burde settes i forvaring, sa Jensen at hun holder fast ved det hun har sagt.

– Forvaringsløsningen som Fremskrittspartiet foreslo i 2007, ble nedstemt. Det var bare Fremskrittspartiet som støttet det forslaget, sa Jensen, som måtte medgi at kravet om forvaring også er blitt gjentatt etter at det aktuelle forslaget falt.

– Vi har jobbet intenst for å finne gode løsninger på et uløst problem. Målet om å sende Krekar ut av Norge ligger fast, sa Jensen.

LES OGSÅ: Ler seg fillete av Frp på Twitter

Instruksen som Justisdepartementet onsdag sendte Politidirektoratet bygger på en lovhjemmel som den rødgrønne regjeringen innførte i 2009. «Maktesløshet», mente Jensen den gang.

LES OGSÅ: - Andre land ville heller ikke ha sendt ut Krekar

– Jeg mener at meldeplikt isolert ikke er et godt nok svar. Derfor legger vi fram to tiltak i tillegg, pålagt bosted og geografisk avgrensning. Dette gjør at politiet kan ha kontroll på en person som vi ikke ønsker at skal vandre fritt, anfører hun. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.