RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
IKKE TILFREDS: – Vi har jobbet intenst for å finne gode løsninger på et uløst problem. Målet om å sende Krekar ut av Norge ligger fast, sa finansminsiter og Frp-leder Siv Jensen i NRKs Politisk kvarter fredag morgen. (arkivfoto)
IKKE TILFREDS: – Vi har jobbet intenst for å finne gode løsninger på et uløst problem. Målet om å sende Krekar ut av Norge ligger fast, sa finansminsiter og Frp-leder Siv Jensen i NRKs Politisk kvarter fredag morgen. (arkivfoto) Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Jensen er misfornøyd med Krekar-løsning

Sist oppdatert:
Frp-leder Siv Jensen er ikke fornøyd med tiltakene som hennes egen regjering møter en løslatt mulla Krekar med.

– Jeg er ikke tilfreds med den løsningen som foreligger. Regjeringen jobber videre med å finne enda bedre løsninger, sa Jensen i NRKs Politisk kvarter fredag morgen.

LES OGSÅ: Frp sender Krekar «ut på landet»

Konfrontert med tidligere uttalelser om at Krekar burde settes i forvaring, sa Jensen at hun holder fast ved det hun har sagt.

– Forvaringsløsningen som Fremskrittspartiet foreslo i 2007, ble nedstemt. Det var bare Fremskrittspartiet som støttet det forslaget, sa Jensen, som måtte medgi at kravet om forvaring også er blitt gjentatt etter at det aktuelle forslaget falt.

– Vi har jobbet intenst for å finne gode løsninger på et uløst problem. Målet om å sende Krekar ut av Norge ligger fast, sa Jensen.

LES OGSÅ: Ler seg fillete av Frp på Twitter

Instruksen som Justisdepartementet onsdag sendte Politidirektoratet bygger på en lovhjemmel som den rødgrønne regjeringen innførte i 2009. «Maktesløshet», mente Jensen den gang.

LES OGSÅ:  - Andre land ville heller ikke ha sendt ut Krekar

– Jeg mener at meldeplikt isolert ikke er et godt nok svar. Derfor legger vi fram to tiltak i tillegg, pålagt bosted og geografisk avgrensning. Dette gjør at politiet kan ha kontroll på en person som vi ikke ønsker at skal vandre fritt, anfører hun. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere