Jensen erklærer seier over Arbeiderpartiet

Fremskrittspartiet har i regjering slått hovedmotstanderen Arbeiderpartiet to ganger, konstaterer Frp-leder Siv Jensen.

03.05.14 11:45
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=Wk6p7ISRvzgIrMPnSRpgiktU5wg7vsfin9EKfKZebs2KZDGAuyJ1v-MSVG1dlPKarK9MAOpeiupbsk39is9Adl02mHigtEJQtYbXC_PWcgj_Lp_EUe1T3m-Su7d4vHku5lxKrOzRNHU&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

- Fra Ap ble stiftet i 1887 til de kom i regjering for første gang, tok det 41 år. Frp kom i regjering etter 40. Gratulerer med at dere allerede har slått Arbeiderpartiet, sa Jensen i sin tale til landsmøtet som åpnet på Gardermoen fredag.

- Den første regjeringen Ap dannet, satt i 18 dager. Vi sitter fortsatt, et halvt år etter at vi tiltrådte, fortsatte Frp-lederen.

Følg Frps landsmøte i vårt livestudio!

Se landsmøtets direktesending og livevindu lenger nede i saken.

Hun slår fast at Ap har vært partiets hovedmotstander i alle år.

- Vi har målt vår politikk opp mot deres, og de har vært våre tøffeste kritikere. Hver dag vi er i regjering, skal vi rette opp i den politikken Arbeiderpartiet har ført, sa Jensen.

Hun trakk fram Frps forslag om å redusere skatter og avgifter med 7 milliarder kroner, et beløp som ifølge Jensen tilsvarer den rødgrønne regjeringens samlede skatteøkning.

Kritiserer LOs frihetsbegrep
Frp-leder Siv Jensen antyder at LO vil ha mer frihet for seg selv og Arbeiderpartiet enn for enkeltmennesket og arbeiderne.

I sin landsmøtetale henviste Jensen til LO-leder Gerd Kristiansens påstand 1. mai om at høyresiden har «kidnappet» frihetsbegrepet».

Frp-lederen ga LO og arbeiderbevegelsen honnør for å ha kjempet for arbeidernes frihet gjennom historien, men hun stiller spørsmål ved hvem Kristiansen mener skal ha frihet.

- Hvem er det LO-lederen mener skal ha frihet, hvis det ikke er enkeltmenneskene som skal ha frihet? Er det LO, Ap, systemene og strukturene? spør Jensen. Hun mener personlig frihet fremstilles som et problem.

(artikkelen fortsetter under bildet)

TALTE: Siv Jensen under Frps landsmøte fredag. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)


- Når ble det slik? Var det kanskje da det ble viktigere å sitte i Aps sentralstyre enn å ivareta arbeidernes og medlemmenes interesser? spør Jensen og sikter til at LO-lederen ønsker seg en plass i Arbeiderpartiets sentralstyre.

- Vi gjennomfører det partiet ble stiftet for
Partileder Siv Jensen var raus med rosen til sine Frp-statsråder da hun oppsummerte noe av det partiet har fått til i regjering. Samtidig angrep hun Aps asylpolitikk.

- Vi har sørget for at asylsøkere som lyver, sendes ut av landet, vi har fått på plass lukkede mottak og vi avviser lykkejegere. Vi har satt en ny kurs for asylpolitikken med Frp i regjering, sa Jensen fra talerstolen.


Hun kritiserte Jonas Gahr Støres avvisning av et samarbeid med regjeringen om tiltak i asylpolitikken, og mente at Arbeiderpartiet har bevist at de aldri vil komme til å føre en strengere innvandrings- og asylpolitikk.

- Nå viser han sitt sanne ansikt nok en gang. Arbeiderpartiet vil ikke gjøre noe med asylpolitikken, slo hun fast.

- Jeg er glad for at vi har to handlekraftige Frp-statsråder som nå styrer asyl- og integreringspolitikken, sa Jensen.

Hun mente også at innsatsen for å kutte i byråkratiet i helsevesenet, lovfesting av retten til personlig brukerstyrt assistent, og en lovfesting av retten til en verdig eldreomsorg for alle, er en politikk i det hun kalte «Jon Alvheims ånd», med henvisning til partiets tidligere helsepolitiker som døde i 2005.

- Vi gjennomfører nå det partiet ble stiftet for å gjøre. Vi har gått fra å kritisere til å levere, sa Siv Jensen.

Ny bomløsning fra Frp
En rentekompensasjonsordning for bompengestrekninger skal gi mer vei for pengene. Løsningen ble lansert av Frp-leder Siv Jensen i fredagens landsmøtetale.

- Regjeringen jobber nå med en rentekompensasjonsordning for veistrekninger hvor det betales bompenger. Målet er at mer av bilistenes penger skal betale selve veien. Mer til asfalt, mindre til renter, sa Jensen.

Hun la til at selve ordningen ennå ikke er endelig utformet, men at regjeringen allerede nå regner takstene for framtidige prosjekter ut ifra at bilistene skal spares for finansieringskostnader, som hun uttrykte det.

Jensen viste også til planen om å slå sammen flere av dagens bomselskaper og på denne måten oppnå lavere lånekostnader, lavere administrasjonskostnader og bedre innkjøpsavtaler.

- Noen steder kan satsene bli lavere, andre steder kan innkrevingsperioden bli kortere, sa hun.

Utvidet nedbetalingstid enn 15 år er også en løsning regjeringen jobber med.

(©NTB)

HTML EMBEDHTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.