RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Finansminister Siv Jensen (Frp) mener politikere ikke skal legge seg borti om folk vil handle på søndager.
Finansminister Siv Jensen (Frp) mener politikere ikke skal legge seg borti om folk vil handle på søndager. (Skjermdump (NRK))

Jensen om søndagsåpent: – Skal ikke tvinge noen

Frp-leder Siv Jensen sier det er frihetsideologien som ligger til grunn for forslaget om søndagsåpne butikker. Knut Arild Hareide (KrF) tror høyresiden har glemt at noen faktisk må jobbe i butikkene.

– Det å åpne opp for muligheten til å handle på en søndag handler jo ikke om å tvinge alle til å gjøre det, men driver du en liten butikk og har lyst til å holde åpent, så skal ikke jeg hindre vedkommende fra å gjøre det, sa Frp-leder Siv Jensen.

– Det er den frihetsideologien som ligger til grunn, fortsatte hun.

(Saken fortsetter under)

Frp-lederen stilte mandag kveld til duell mot Krf-leder Knut Arild Hareide om søndagsåpne butikker under partilederdebatten i Arendal.

– Dette tror jeg er et spørsmål det norske folk har tenkt på. Trenger vi enda mer shopping, enda mer markedspress? Det blir mer av kjøpepresset og mindre tid til hverandre, svarte Knut Arild Hareide.

– Hvis det blir full handling slik regjeringen ønsker, blir det fem ganger flere som jobber i varehandelen, mange hundre tusen. De har familier. Når høyresiden snakker om dette som et frihetsprosjekt, så tror jeg de har glemt at noen faktisk må jobbe i butikkene, sa Hareide.

Jensen viser til at hun selv handler i «brustadbuene», og at hun ikke er alene der.

– Jeg skal ikke tvinge noen. Dette rydder butikkene og forbrukerne opp i. Hvis forbrukerne ikke vil handle, så holder butikkene stengt, sa Jensen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere