*Nettavisen* Nyheter.

Jensen oppgitt over Ap-topp

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen under partiets pressekonferanse i Oslo onsdag. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Siv Jensen refser Ap-ønske om endringer i formuesskatten.

27.06.14 07:43

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen er oppgitt over at Ap-topp Lisbeth Berg-Hansen sier hun ikke klarer å betale formuesskatten med bare stortingslønna.

Den tidligere fiskeriministeren sa til Dagens Næringsliv torsdag at hun ønsker å endre formuesskattens innretning. Sammen med sine tre barn eier hun 11 prosent av storoppdretteren Sinkaberg-Hansen gjennom JMJ Invest, og får et utbytte på 3,8 millioner kroner etter fjoråret.

- Hva vi tar ut av JMJ Invest, har vi ikke helt klart, men noe må vi ta ut for å betale formuesskatten. Det holder ikke med stortingslønn, for å si det sånn, da blir det ikke noe til salt i maten, sa Berg-Hansen.

I Dagbladet fredag spør Siv Jensen om det er en egen moral for Ap-toppene etter at partiet i valgkampen i fjor høst hevdet at formuesskatten var skatteamnesti for de rike, og at norsk næringsliv ikke var rammet av dette.

- Da sa Jens Stoltenberg: «Å fjerne formuesskatten er et treffsikkert grep for å øke forskjellene. De rike får mer.» Da virker det merkelig at Lisbeth Berg-Hansen plutselig vil endre noe partiet har vært så bastant på å beholde, sier Jensen til Dagbladet.

Overfor Dagens Næringsliv sa Berg-Hansen riktignok at formuesskatten er den eneste skatten som treffer de aller rikeste. Hun er tilhenger av fordelingseffekten, men ønsker mer likebehandling. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.