RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I en undersøkelse utført for Dagbladet svarer 33 prosent at de ønsker Jonas Gahr Støre som landets statsminister.
I en undersøkelse utført for Dagbladet svarer 33 prosent at de ønsker Jonas Gahr Støre som landets statsminister. Foto: Lise Åserud (NTB Scanpix)

Jonas Gahr Støre klar statsministerfavoritt

Hver tredje velger foretrekker den ferske Ap-lederen Jonas Gahr Støre som landets statsminister. 22 prosent vil beholde Erna Solberg som regjeringens sjef.

I undersøkelsen som Ipsos MMI har laget for Dagbladet, svarer 11 prosent at de vil ha Jens Stoltenberg tilbake som statsminister. Han er dermed landets tredje mest populære kandidat, bak Støre på 33 prosent, og altså Erna Solberg.

– Dette er hyggelige tall og en stor oppmuntring. Det er det jeg har tenkt å si om det, sier Støre til avisen.

For Erna Solberg har populariteten sunket fra 41 prosent i valgmåneden september i fjor, til 32 prosent i desember, 25 prosent i mars og 22 prosent nå.

Mens 49 prosent av Høyres egne velgere mener Erna Solberg er riktig person som statsminister, mener 61 prosent av Aps velgere at Støre er det samme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere