Gå til sidens hovedinnhold

Kaller politiet inn på teppet

Knut Storberget har ikke mye til overs for politiets bruk av voldstragedier til fordel for sin arbeidssituasjon.

Fredag må Politiets Fellesorganisasjon inn på teppet. Klokken 14 er de innkalt til et møte på justisministerens kontor.

Lørdag ble en mann banket opp så stygt at han to dager senere døde av skadene. Leder i Oslo Politiforening, Sigve Bolstad, gikk ifølge Dagbladet langt i å mene at slikt kan skje som følge av den dårlige bemanningen i politiet.

Se video av overfallet her:(Artikkelen fortsetter under)

278874

Les også: Her får Jonas det dødelige sparket

I den aktuelle saken rykket politiet ut og var raskt på stedet. Likevel kom Bolstad helt ukritisk med samme plata om at det er krise i politiet. Dette er svært uverdig, sier Storberget som reagerer kraftig:

- Jeg reagerer veldig sterkt på at tillitsvalgte i politiet bruker tragiske hendelser i det offentlige rom, helt feilaktig, for å fremme sine krav, sier justisministeren.

Storberget mener slike uttalelser kan være med på å svekke inntrykket av et seriøst politi i Norge, sier han til Dagbladet.

- Det er helt uakseptabelt. Slik opptreden tjener verken de tillitsvalgtes sak eller kampen mot vold. Derfor innkaller jeg Politiets Fellesorganisasjon til møte i dag. For dette var over streken. Bolstad har brukt en tragisk situasjon uten noen som helst dekning i de faktiske forhold. Sånn kan vi ikke ha det, sier Storberget. (©NTB)

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21

Kommentarer til denne saken