RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kamp mot klokka

Sist oppdatert:
I flere fylker kjemper politikerne nå en kamp mot klokka for å komme inn på Stortinget. Du kan sjekke hvem som er nærmest mandat i ditt fylke her.

Sjokktallet for Sosialistisk Venstreparti i går kveld gjør at flere av de profilerte SV'erne sliter med å komme inn på Stortinget etter valget. En av dem er Inga Marthe Thorkildsen fra Vestfold.

Høyre mot SV
Flere partifeller av Thorkildsen ligger an til å miste plassene sine med et valgresultat på ni prosent. Dersom Høyre får 60 stemmer mer i Vestfold enn beregningene på fredagens TV 2 Gallup tyder på, vil de også klare å sende Thorkildsen vekk fra distriktsmandat i Vestfold.

Hagas kamp

Etter at TV 2-nyhetene fredag viste at folk som ønsker Åslaug Haga på Stortinget bør stemme på Kristelig Folkeparti, fordi et distriktsmandat til KrF vil åpne opp for at Haga kan kapre utjevningsmandatet, er det akkurat det som har skjedd. Valgerd Svarstad Haugland ligger nå an til å ta distriktsmandat, dermed er Senterpartilederen igjen inne på utjevningsmandat. Haga ligger 912 stemmer bak Svarstad Haugland i kampen om det siste distriktsmandatet.

Telemark
I Telemark har Arbeiderpartiet akkurat nå tre mandater. Imidlertid mangler SV omlag 170 stemmer for å ta sistemandatet til Arbeiderpartiet, men også Høyre er nær mandat i fylket og mangler omlag 430 stemmer.

Sør-Trøndelag
I Sør-Trøndelag mangler KrF drøyt 200 stemmer på å ta det siste distriktsmandatet fra Arbeiderpartiet.

Hordaland
I Hordaland er ikke RV-leder Torstein Dahle lenger inne på Stortinget. Det er Senterpartiet som nå er nærmest å kapre distriktsmandat, og Rune Skjælåen mangler i overkant av 300 stemmer for å vippe Høyres Torbjørn Hansen ut av Stortingsplass.

Rogaland
I Rogaland mangler Senterpartiets Magnhild Meltveit Kleppa drøyt 600 stemmer på å ta det siste distriktsmandatet fra Venstres Gunnar Kvassheim. Men med et så dårlig valgresultat som den siste gallupen tyder på, er også mandatet til SVs Hallgeir Langeland svært utsatt.

Aust-Agder
I Aust-Agder kjemper regjeringspartiene Høyre og KrF om det siste mandatet. Åse Gunhild Woie Duesund fra KrF har et forsprang på Jan Olav Olsen fra Høyre på omlag 900 stemmer.

Du kan sjekke hvem som er inne og ute fra ditt fylke, og hvem som ligger nærmest distriktsmandat på vårt interaktive Norgeskart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere