RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tidligere statssekretær Ingrid Fiskaa (SV) besøker Pakistan i september 2010.
Tidligere statssekretær Ingrid Fiskaa (SV) besøker Pakistan i september 2010. Foto: Trond Viken (Utenriksdepartementet)

Kamp om posisjoner i SV

Sist oppdatert:
Det er sannsynlig at det kan bli både benkeforslag og kampvotering før SV får en ny ledelse, sier flere kilder til Dagsavisen.

I SV utspiller det seg en kamp mellom det som oppfattes som en venstre- og en sentrum-høyrefløy. Partiet er blant annet splittet i synet på hvem som skal bli ny partisekretær. Kampen står mellom Kari Kaski og Ingrid Fiskaa. Om Kaski vrakes til fordel for Fiskaa, vil det regnes som en tydelig venstredreining av SV, skriver Dagsavisen.

Flere fylkesledere har vært kritiske til prosessen rundt innstillingen av ny partisekretær. Den forberedende valgkomiteen i SV, som hadde som oppdrag å finne en erstatter etter nestleder Inga Marte Thorkildsen, måtte sent i prosessen også finne en ny partisekretær etter at Silje Schei Tveitdal valgte å trekke seg.

Valget falt på Kari Kaski, som kommer fra jobben som nestleder i miljøorganisasjonen ZERO. Dette skjedde uten at fylkeslagene fikk mulighet til å spille inn kandidater til vervet.

I tillegg til strid om partisekretær, kan det bli kamp om andre verv: Tidligere stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry er innstilt til SVs arbeidsutvalg, noe som også er omdiskutert internt i partiet. Kilder sier til Dagsavisen at det også kan bli kamp om vervet som leder av etnisk likestillingsutvalg og kvinnepolitisk leder.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere