Kamzy Gunaratnam sjokkerte på årsmøtet til Arbeiderpartiet i Oslo forrige helg da hun annonserte at hun trakk seg som nestlederkandidat.

– Så, når vi snakker om fornyelse, mangfold og endringer i ledelsen, må vi også snakke om Oslo Arbeiderparti. Derfor, dere, vil jeg i dag trekke meg som nestlederkandidat, sa Gunaratnam fra talerstolen.

Dette vekket reaksjoner fra flere hold.

Jeg lurer på hva i all verdens land og rike det var Kamzy holdt på med i helgen, skrev Avisa Oslos Eirik Mosveen.

Les også

Politiet må gjøre seg fortjent til tilliten – de kan ikke kreve den

50 år gamle hvite menn

Gunaratnam har lenge vært i aktiv i Oslo-politikken og var byens varaordfører i seks år før hun ble valgt inn på Stortinget da Arbeiderpartiet vant valget i 2021.

Nå utdyper Kamzy Gunaratnam overfor TV 2-duoen Kadafi Zaman og Fredrik Græsvik i deres nye podkast, hva som lå bak avgjørelsen.

– Jeg tenkte at etter nesten ti år som nestleder, som den veteranen jeg er, og selv om de andre i ledelsen er 50 år gamle, hvite menn, at med den fartstiden og den ansienniteten jeg hadde i Oslo Ap var det riktig å gi plass til nye folk.

Les også

– Du har valgt mannen din. Så det er mye skam

– Håper flere åpner øynene

Ap-politikeren forteller at hun har fått blandede tilbakemeldinger. Hun angrer ikke på valget, men innrømmer at det er ting hun kunne gjort annerledes. Likevel er hun fornøyd med debatten hun har satt i gang:

– Nettopp fordi jeg trakk meg, så ser folk at du kan ikke bare satse på én hest og forvente at de mobiliserer stemmer, bare sitter på tronen og gjør jobben som de vil at du skal gjøre. Den debatten som det har skapt om mangfold og det manglende mangfoldet, og kritikken det får nå, det tror og håper jeg at flere åpner øynene for og gjør jobben sin, sier Gunaratnam.