RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karita: - Håper på friske debatter

Sist oppdatert:
Karita Bekkemellom (Ap) måtte ta sin kjole og gå. Nå håper hun på friske debatter med Frps Per Sandberg.

- Det har vært fine dager, men det har gått unna, forteller Karita Bekkemellem til Nettavisen.

Skal kjempe for veier
Inntil torsdag i forrige uke var Bekkemellem Norges barne- og likestillingsminister. Siden da har mye skjedd. Bekkemellem har byttet arbeidssted, arbeidsfelt og medarbeidere.

Fra å være en glødende forkjemper for likestilling og barns rettigheter, skal hun de neste to årene konsentrere seg om norske veier.

- Jeg synes det er gøy å gjøre noe helt annet, sier Bekkemellem på spørsmål om hvorfor hun valgte å sitte i stortingets samferdselskomité.

- Per Sandberg (Frp, red.anm) er leder i komiteen så jeg håper på friske debatter, ler Bekkemellem.

- Gått i ett
For de som trodde Bekkemellem har ligget lavt siden hun ble bedt om å gå av, må tro om igjen. Siden det ble kjent at Jens Stoltenberg erstattet Bekkemellem med Manuela Ramin-Osmundsen, har Bekkemellems dager gått i ett.

- Mannen min sa litt humoristisk at det var roligere da jeg var statsråd, forteller Bekkemellem, som har sittet i intervjuer hele dagen.

Allerede på tirsdag var hun på Stortinget for å inspisere sitt nye kontor og kolleger. Støtten hun møtte der, varmet.

- Også folk fra andre partier ga uttrykk for at det var trist at jeg måtte gå, sier Bekkemellem, som aldri har lagt skjul på at avgangen ikke var frivillig.

- Jeg trodde det kom til å bli stille og ensomt, og at jeg fikk god tid til å tenke over ting, innrømmer Bekkemellem om sin nye tilværelse.

- Nå er det begynnelsen på et nytt kapittel, og jeg skal jobbe med politikk i to år til. Det gleder jeg meg til, sier hun.

- Politikk viktig del
Bekkemellem har gjort det helt klart at hun deretter vil gi seg i politikken når stortingsperioden er over.

- Jeg aner ikke hva jeg gjør om to år. Men det vil være rart å ikke drive med politikk lenger, som har vært en av de viktigste tingene i livet mitt, sier hun.

Tirsdag 16. oktober – to dager før hun måtte gå av – deltok Bekkemellem i en debatt med mannspanelet på NRK. Hun var en av få som visste at hun da ikke lenger var ønsket som statsråd.

- Det ga meg en frihetsfølelse, og man slapper mer av når man vet at man egentlig er ferdig i jobben, sier hun.

Bekkemellem er fornøyd med jobben hun har gjort, og føler hun har fått utrettet mye. Det vanskeligste med avgangen er alle prosjektene hun nå ikke får fullført.

- Det er en del viktige spørsmål jeg har vært nødt til å slippe, sier Bekkemellem og nevner handlingsplanen mot kjønnslemlestelse og barnelovutvalget som står på trappene til å fullføres.

- Rart
Bekkemellem vil ikke spekulere i hvorfor det var hun som måtte gå.

- Folk får gjøre seg sine tanker. Som statsråd må man alltid være forberedt på at ting kan skje, og jeg har hele tiden tenkt i de baner at jeg kan bli berørt, sier hun.

- Men det er rart, det er jo en stor endring i arbeidsdagen. Men jeg har trivdes veldig godt, og jeg har likt det jeg har gjort, sier Bekkemellem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere