RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karitas kjoleliv

Sist oppdatert:
Når ble det å sitte i regjeringen synonymt med røde løpere, blitz og gallakjoler?

(NA24-KOMMENTAR): Karita Bekkemellem har tydeligvis ikke tatt seg nær av at hun tidligere er kritisert for å være mer opptatt av kjoler enn av politikk. Tirsdag gikk hun ut i Dagbladet og ba (tilsynelatende) om støtte til representasjonsutgifter som kjoler og lignende.

- Vi er absolutt ikke nødt til å kjøpe det dyreste, men litt ordentlighet kreves. Vi blir saumfart så nøye at det er kostbart å representere ofte, både ved det du har på deg og en del andre ting, sier Bekkemellem, som mener politikerne har vært for feige når det gjelder egne vilkår.

Eehh, det var ikke det jeg mente¿
Det gikk imidlertid ikke mange timene med artikler og debatter på nettet før Bekkemellem fant ut at hun ikke trenger støtte likevel.

- Som statsråd har jeg en meget god lønn og er selvfølgelig ikke avhengig av et bidrag til slike innkjøp. Jeg beklager derfor den retning debatten har tatt, skriver hun i en e-post til VG Nett.

Bekkemellem skal ha honnør for å ha skjønt det partifelle Gerd-Liv Valla ikke forstod: Har du dummet deg skikkelig ut, er det bare å legge deg flat.

Pinlig, likevel
Likevel er det ganske avslørende at Bekkemellem i det hele tatt lot seg lokke ut på glattisen.

Akkurat som Valla burde skjønt at kravene til personalbehandling er høyere i LO, burde Bekkemellem forstå at man forventer folkelighet og en viss nøysomhet fra en politiker i et arbeiderparti. Ikke minst i Norge, som i likhet med andre nordeuropeiske land har en tradisjon for å sammenholde politikeres liv og levnet med deres offentlige meninger og verdier.

Det er besynderlig at hun ikke innså hvor provoserende det virker at en statsråd med høy lønn, saftig pensjonsavtale og rause frynsegoder føler det passende å be om pengestøtte til festklær og representasjon.

Og hva mener hun egentlig med at politikerne blir «saumfart» under representasjon? Det skulle vel aldri dreie seg om kjoleterningkast i kjendispressen? Aksepterer virkelig Norges likestillingsminister at dette er vesentlige vurderinger av toppolitikere?

Tror hun virkelig folk flest vil reagere hvis hun kommer i den samme kjolen flere ganger? Eller i bunad?

Karita Bekkemellem bør innse at hun er politiker, ikke filmdiva eller prinsesse.

Are Slettaner tidligere leder for TV 2 Nettavisens økonomiseksjon, ansvarlig redaktør i iMarkedet.no og redaktør i Finansavisen. Han jobber nå for NA24 fra Houston, USA, og skriver blant annet daglige kommentarartikler. Her kan du lese de siste kommentarene:

Hvor viktig er sigarettrulling?
Dårlig idé med Staten Yards
Hårklipp på mandag
Rabiat høyrepolitikk eller norsk sosialdemokrati?
Tull med toll på tøy
Verdensmester i eiendomsrett
Ikke helt sant om heltid
Valla uten selvinnsikt
Pressens losjevesen
Vil vi ha kvinnelige toppsjefer?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere