RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaster ut okkupanter

Husokkupantene i Hausmanns gate får en julehilsen fra Merete Agerbak-Jensen.

(iOslo.no) Byrådet i Oslo bekrefter torsdag at de vil gå i gang med en omfattende bevaring av Hausmanns gate 34, 40 og 42. Husokkupantene i disse bygårdene er imidlertid ikke med i de videre planene, skriver NRK Østlandssendingen.

- Vi lager en reguleringsplan for hele området. Hausmanns gate 42 er okkupert, men dette bygget må rehabiliteres skikkelig. Hvis vi skal bruke veldig mange millioner på det, er det ikke akkurat gitt at det er okkupanter som skal bo der, sier byråd for byutvikling Merete Agerbak-Jensen til iOslo.no.

Julehilsen
Hun vil ikke si noe om når husokkupantene kan forvente å måtte flytte.

- Reguleringsplanen skal være ferdig til jul, så det tar nok litt tid før de må ut. Vi må ta en beslutning på hva vi gjør, og når. For vår del skulle de gjerne vært ute nå, men vi har ikke virkemidler når politiet ikke vil gjøre det, sier Agerbak-Jensen.

Okkupantene i nummer 42 ble forsøkt kastet ut for to år siden, uten hell. Etter det har politiet signalisert at de ikke vil gjøre noe mer før det foreligger klare planer for bygårdene.

Kulturhuset Hausmania, som ligger i Hausmanns gate 34, vil ikke bli berørt av rehabiliteringen på samme måte.

- Vi er i ferd med å inngå en ny leiekontrakt med Hausmania, så det er en sak for seg, sier byråden.

Hun bekrefter likevel at både beboere og næringsliv i Hausmanns gate har sendt inn mange klager på Hausmania-området. Naboene mener området tiltrekker seg personer som lager mye bråk og hærverk.

- Ikke oss
Styremedlem Trond Klykken i Kulturhuset Hausmania mener de får altfor mye pepper for ting som egentlig ikke er deres ansvar.

- Hausmania er ikke okkupert, og har aldri vært det. Vi er ikke Kiwi over gata, selv om vi handler der og er i nærheten. Vi snakker med okkupantene, men er ikke okkupanter selv, sier Klykken.

Agerbak-Jensen mener imidlertid at taggeveggen på Hausmanias område har ført til mer hærverk.

- Det viser seg kanskje at den lovlige taggeveggen ikke akkurat fører til mindre tagging i området, sier Agerbak-Jensen ironisk.

Hun påpeker imidlertid at det er et flertall i bystyret som har gått inn for veggen.

Les flere nyheter fra iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere