RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Katastroferegning på 86 mill. kr

Sist oppdatert:
De ulike departementene har pådratt seg ekstrautgifter på 86,2 millioner kroner etter flodbølgekatastrofen i Asia. Størst var belastningen på Justis- og politidepartementet.

Regjeringen la fredag fram en samlet proposisjon for Stortinget om ekstrautgiftene i forbindelse med flodbølgekatastrofen.

- Vi foreslår en økning av bevilgningene på statsbudsjettet på til sammen 86,2 millioner kroner, sier statsråd Ansgar Gabrielsen ifølge en pressemelding fra Helse- og omsorgsdepartementet. Flere departementer satte i verk en rekke tiltak, og disse har kostet. Justis- og politidepartementet, Utenriksdepartementet og Helse- og sosialdepartementet hadde de største utgiftene. Slik fordeler ekstraregningen seg:

  • Utenriksdepartementet 21,1
  • Kultur- og kirkedepartementet 3,9
  • Justis- og politidepartementet 29,3
  • Kommunal- og regionaldepartementet 1,3
  • Helse- og omsorgsdepartementet 19,5
  • Forsvarsdepartementet 11,1

Innbakt i disse tallene er også regjeringens forslag om å bevilge en million kroner til tiltak som retter seg mot pårørende, dels til Norges Røde Kors for bistand til den nylig opprettede nasjonale støttegruppen og dels til pårørendeaktiviteter i regi av støttegruppen.

Videre foreslår det en bevilgning på en million kroner til dekning av reiseutgifter for innvandrere som er sterkt rammet av katastrofen.

I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett for 2005 vil regjeringen komme med forslag om en bevilgning til minnemarkeringer for de nærmeste pårørende i katastrofeområdene.

I tillegg til ekstrautgiftene flodbølgekatastrofen har påført staten, er det bevilget en milliard kroner til akutt nødhjelp og gjenoppbygging av de flodbølgerammede områdene er 530 millioner disponert. 286 millioner kroner går til akutt nødhjelp, mens 130 millioner kroner går til gjenoppbygging, særlig i Indonesia og på Sri Lanka. 416 millioner kroner kanaliseres gjennom ulike FN-organisasjoner, ifølge opplysninger regjeingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere