RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øker presset mot Storberget

Sist oppdatert:
Høyre krever at justisminister Knut Storberget svarer på hvilken rolle han har hatt i Munch-saken.

Les også: Justisministeren i Munch-møte

- Det som er spesielt, er at det er umulig å forstå hvilken rolle Storberget (Ap) har hatt i saken. Justisministeren sier både «ja», «nei» og «ingen kommentarer». Han uttaler seg på ulike måter på ulike tidspunkter, sier stortingsrepresentant André Oktay Dahl (H) til Nettavisen.

Krever fem svar
Presset på Knut Storberget om at han skal forklare seg om hva han vet om Munch-saken, øker. Høyre ber nå Storberget svare på følgende spørsmål:

* Har statsråden i det hele tatt gitt noen generelle signaler om politiets metodebruk i sine møter med Riksadvokaten?

* I så tilfelle, hva slags generelle signaler har statsråden gitt i forhold til virkemiddelbruk?

* Mener statsråden at det er hensiktsmessig at Politiet avklarer om det foreligger en avtale?

* Mener statsråden at man bør evaluere Munch-saken og NOKAS i etterkant?

* Kan statsråden forvisse om at han ikke verken formelt eller uformelt hadde kjennskap til at det forelå noen som helst form for avtaleforhandlinger da han i september fikk spørsmål fra Stortinget?

- Snakket med Riksadvokaten
Mandag bekreftet Storberget overfor Nettavisen at han har snakket med Riksadvokaten om omstendigheter rundt tilbakelevering av Munch-bildene. Da ble han forsikret om at det ikke var inngått noen avtaler om soningforhold, eller som begrenser domstolens adgang til å straffe de involverte. Les egen sak her.

Justisministeren har siden september i fjor nektet for at han har hatt kjennskap til at det har eksistert en avtale med kriminelle som sørget for at «Skrik» og «Madonna» ble returnert.

Les også: - Mistet all troverdighet

- Ført bak lyset
Frps Jan Arild Ellingsen mener justisministeren har ført Stortinget bak lyset. Nå vil han ha Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité på banen. Stortingsgruppa til Frp skal diskutere saken onsdag. Men Dahl tviler på at Høyre vil gå inn for at kontroll- og konstitusjonskomiteen åpner en sak mot Storberget.

- Det er lite sannsynlig at kontrollkomiteen vil ta opp saken på tidspunktet som de er på nå, fordi komiteen generelt er varsom med å gå inn i pågående rettskonflikter. En ønsker ikke å blande statsmaktene, sier Dahl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere