RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemper for gratisreiser

Befalets Fellesorganisasjon (BFO) raser over at Forsvarsdepartementet vurderer å ta fra dem de årlige gratis hjemreisene for å spare penger.

Forsvarsstaben tok opp muligheten for å spare penger ved å kutte gratisreisene på et møte med ledelsen i Befalets Fellesorganisasjon fredag.

Dette ble tatt svært dårlig imot, og kalt direkte «uanstendig» på BFOs hjemmeside:

- Det vil være slett personellpolitikk og for mange være et uttrykk for manglende respekt for de ansatte. Et sted må det gå en anstendighetens grense. Ved å implementere disse tiltakene vil den grensen forlengst være passert. Hva blir det neste; lønnsreduksjoner, raser BFO.

Forhandlingssak
Forsvarsstaben vurderer også å kutte haiketurene med fly for de ansatte. Forsvaret vil spare rundt 80 millioner kroner årlig på å fjerne disse godene.

- Vi løfter alle steiner, og ser på alt mellom himmel og jord. Noen saker er av en slik karakter at vi går videre med dem, andre ikke, sier brigader Geir Anda, sjef presse- og informasjonsavdelingen i Forsvarsstaben.

Han understreker at gratisreisene er noe som er forhandlet fram, og ikke uten videre kan fjernes. Kutt av ordningene må dermed tas opp i forhandlingene med organisasjonene.

Anda vil ikke kommentere om dette kommer til å skje.

Urimelig
BFO har på sin side gjort det krystallklart at dette er ordninger de ansatte vil kjempe hardt for å beholde.

- Slike tiltak vil ikke oppfattes som rimelig og vil ikke bli forstått i det brede lag av Forsvarets ansatte. I en vanskelig tid med stor belastning, negativ omtale og generell usikkerhet, er belønningen bortfall av positive personellpolitiske tiltak, heter det i en kommentar på BFOs hjemmeside.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere