*Nettavisen* Nyheter.

Kjenner ikke til avtalen

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) bekrefter at hun aldri ble informert om Forsvarets hemmelige forhandlinger med IBM om en intensjonsavtale om skjebnen til Golf.

13.01.06 07:05

- Jeg kjenner ikke til denne avtalen, men er det noe jeg skal gjøre så er det å gå grundig inn i alle sider ved Golf. Det er virkelig noe jeg har bestemt meg for, sier Strøm-Erichsen til TV 2 Nettavisen.

I intensjonsavtalen TV 2 Nettavisen har fått tilgang – og som ble stoppet av ledelsen i Golf - går det fram at hensikten var å legge grunnlaget for videre kontraktsforhandlinger om en delt dataløsning i Forsvaret.

Forsvarsstaben informerte sent torsdag kveld i stedet statsråden om en annen og langt mindre omfattende avtale med IBM. Den skrinlaget avtalen ble ikke nevnt med ett ord.

Et spill
Golf-ledelsen stoppet avtalen fordi de mente det ville være å forskuttere statsrådens beslutning å inngå denne avtalen, der siktemålet var å bli ferdige med en endelig avtale om en delt dataløsning innen kort tid.

- Det jeg har oppdaget, er at det er mange som forsøker å posisjonere seg for å få gjennomslag for sin løsning. Jeg føler at det hele tiden pågår et spill. Det gjør det enda viktigere for meg å gå inn i det. Jeg kommer til å snakke med alle aktører om deres begrunnelse for å komme med den anbefalningene de gjør, sier forsvarsministeren.

Hun understreker på nytt at beslutningene uansett skal tas av regjeringen.

- Det er dreier seg om mange hundre millioner kroner. Det er veldig viktig for meg å gå inn i det alt jeg kan, og ta et valg jeg kan stå for selv.

Forsvarsministeren sier hun har en grei dialog med Forsvarssjefen.

- Han har lagt fram de to alternativene som finnes. Den eneste motsetningen er at han har bestemt seg, mens jeg ikke har det, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.