RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klar for tog? Bli sittende!

Sist oppdatert:
I år behøver du ikke ta på blazeren og finskoa for å gå i 1. mai-tog. Selv ikke været spiller noen rolle. LO tilbyr nemlig online 1. mai-tog.

I tillegg til å mønstre sine medlemmer til tradisjonelle 1. mai-tog land og strand rundt, går Landsorganisasjonen (LO) nye veier i år.

Lag egen parole
En av tjenestene på LOs hjemmeside er online 1. mai-tog, der du kan velge og vrake i paroler - og eventuelt lage din egen.

Da TV 2 Nettavisen sjekket nettsiden var det hele 43 paroler å velge mellom. «Nytt flertall - ny solidaritet» - som også er LOs hovedparole under årets 1. mai-markering, samlet 129 personer, mens parolen «Nei til snø i lavlandet» ikke hadde like stor appell. Denne var det bare en person som stilte seg bak ved 17-tiden fredag kveld. Se online 1. mai-toget her .

Tror på «ekte» 1. mai-tog
LOs informasjonssjef Øyvind T. Hansen smiler av en oppfinnsom nettredaktør, men er ikke redd for at LO ikke vil klare å mønstre folk under parolene ute i gatene kommende søndag.

- Hele den politiske atmosfæren tilsier at det vil bli god oppslutning om 1. mai-togene i år. Mange ønsker en ny politikk, sier han til TV 2 Nettavisen.

Han avviser at 1. mai-togene har utspilt sin rolle og viser blant annet til arbeidsledigheten som en viktig kampsak.

- Fortsatt har vi 100.000 arbeidsledige her i landet. Det synes som om mange har glemt det, sier han.

Valla i Drammen

LO sender sine ledere og forbundsledere til hver krik og krok av landet for å tale søndag. LO-leder Gerd-Liv Valla taler i Drammen, mens 1. nestleder Roar Flåthen får jobben som hovedtaler i industrikommunen Høyanger. LOs 2. nestleder FInn-Erik Thoresen reiser til Trondheim for å tale der.

På Yongstorget i Oslo skal Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg og SVs leder Kristin Halvorsen holde hovedtalene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere