*Nettavisen* Nyheter.

Klare for thrillervalg

Foto: Berit Almendingen/Nettavisen

Kampen om nestledervervet i KrF er helt jevnt mellom Ellen Solheim, Odd Anders With og Inger Lise Hansen.

28.04.07 08:28

MOLDE (Nettavisen): Ingen på landsmøtet til KrF tør å si at én av kandidatene har nok flertall til å vinne den spennende nestlederkampen, selv om opptellinger viser at With og Hansen leder med et knapt flertall.

Thrillervalget lørdag morgen vil trolig skje i to omganger. Først vil de omtrent 197 stemmeberettige delegatene stemme på alle de tre kandidatene. Hvis ingen av de tre får over 50 prosent av stemmene, vil delegatene stemme på de to kandidatene som har fått flest stemmer. Da er det avgjørende hvilken kandidat de som har støttet kandidaten som går ut, vil stemme på.

Se innslaget på TV 2 Sumo her

- Provoserende spørsmål
Stemningen mellom de tre kandidatene er svært vennskaplig. Ellen Solheim er bare forbannet over én ting.

- Jeg er kjempeprovosert over at alle journalistene som har ringt meg om lederspørsmålet bare har spurt om dette med alder, sier Solheim (54) til Nettavisen.

KrFU, som er Ungdomspartiet til KrF, er nemlig slett ikke fornøyd med at valgkomiteen i KrF har innstil Odd Anders With (52) fra Trondheim og Ellen Solheim som ny 2. nestleder i partiet.

KrF trenger friskt blod, mener KrFU. Derfor har de lansert sin leder Inger Lise Hansen (25) som ny nestleder i KrF.

Men verken Solheim eller With føler seg gamle og utgåtte.

Les også: Derfor går han av

- Vanvittig ung
- Jeg føler meg ikke gammel. Jeg har en bred og god bakgrunn, med 20 års erfaring fra politikken. Jeg føler meg attraktiv, med også lang erfaring i næringslivet. Jeg har prøvd livet, og alder er ingen hemsko, sier Solheim.

- Jeg føler meg vanvittig ung, smiler With.

- Jeg er overrasket over hvor ung det går an å være når en har passert 50 år. Jeg går ut fra at det er et standpunkt som det går an å ha i KrF, legger han til.

- Hva synes dere om at KrFU har lansert sin leder fordi de mener at KrF "trenger noe nytt i forhold til resten av partiledelsen”?

- KrFU har lansert sin egen kandidat, og det synes jeg er veldig bra. Vi er avhengige av at det spirer og gror i partiet. Det er medias fokusering jeg reagerer på. Det er ikke bare spørsmål om alder. Jeg tar nå blant annet en mastergrad på universitet, jeg står på, sier Solheim.

- Hvilke saker brenner du for?

- Helsepolitikk, jeg vil ha et varmere samfunn. Som jeg sa på talestolen i dag, så kjenner en SM-pasient som om kort tid havner i rullestol. Hun trenger 150.000 kroner til medisin for å komme tilbake til samfunnet. Det er hjerteskjærende at hun ikke skal få denne medisinen, sier Solheim.

Les også: - Jeg føler meg ung

Nettavisen følger nestledervalget lørdag klokka 08.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.