RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knallrødt ble millionpluss

Sist oppdatert:
Rosenrøde økonomiske utsikter for Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet.

Statsminister Jens Stoltenberg, partisekretær Martin Kolberg og Co. snudde en tosifret millionminus til millionpluss i partiets årsregnskap i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

- Fjoråret var et mellomvalg-år. Vi har hatt en bevisst politikk om å spare penger dette året slik at vi kan sette av ekstra mye penger når det er valg, sier kontorsjef Rune Oppstad i Arbeiderpartiet.

Partiets resultat før skatt endte på 8,95 millioner kroner i fjor, mot et minus på 17,57 millioner kroner året før. Selv er Oppstad godt fornøyd med resultatet.

- Selv om aktiviteten har vært høy, har vi holdt oss innenfor budsjettet. Det gir oss mer å rutte med i år, sier Oppstad.For inneværende år vil kostnadene øke noe, men partiet håper på å gå i null.

- I år har vi landsmøtet samme året som vi har valgkamp, det koster jo et par millioner, men vi har budsjettert med balanse i regnskapet, sier han.

Bedre tall
Landets største politiske parti hadde driftsinntekter på 85,1 millioner kroner i fjor, en liten økning fra året før da partiet hadde 82,7 millioner kroner. Av driftsinntektene sto statsstøtten for 58,7 millioner kroner i 2006, og 43,1 millioner kroner året før.

Roselotteriet brakte inn 8,49 millioner kroner i 2006, en nedgang fra året før da inntektene lå på 9,29 millioner kroner.

- Vi regner med et overskudd på rundt 1,5-1,6 millioner kroner i Roselotteriet for i fjor, sier Oppstad, som selv kommer fra Rosenes by, Molde.

Driftskostnadene i partiet endte på 75,3 millioner kroner i 2006, mot 99,2 millioner kroner året før. Driftsresultatet endte på rett under 9,8 millioner kroner, mot minus 16,5 året før.

Penger på bok
Pengene som partiet har på bok, har Jens og Co. lagt i aksjefondet Helios. i fondet Helios har partiet kjøpt andeler for 4,9 millioner kroner. Disse var verdt 6,2 millioner ved årsskriftet.

- Vi er godt fornøyd med avkastningen i forhold til forsikringen, sier Oppstad.

I tillegg til dette sitter Arbeiderpartiet på en finansportefølje verdt 20,5 millioner kroner. Denne har steget med rundt 3 millioner siden den ble kjøpt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere