RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knapt rødgrønt flertall

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Arbeiderpartiet og SV går tilbake, men den rødgrønne koalisjonen har fremdeles et knapt flertall i en fersk meningsmåling.

Det rødgrønne flertallet holder seg først og fremst fordi Senterpartiet holder seg over sperregrensa, mens Venstre ligger under, viser en meningsmåling gjort av AC Nielsen Norge for ANB.

De største endringene står SV og Høyre for. SV må tåle en tilbakegang på 1,8 prosentpoeng fra 14,9 til 13,1 prosent, mens Høyre noterer seg med en framgang på 0.9 prosentpoeng, fra 18,2 prosent til 19,1.

Arbeiderpartiet går tilbake ett prosentpoeng til 29,1 prosent, mens Sp går fram 0,4 prosentpoeng til 6,1 prosent.

KrF går også fram 0,4 prosentpoeng, til 7,1 prosent, mens Venstres framgang på 0,8 prosentpoeng ikke er nok til å bringe partiet over sperregrensa.

Det rødgrønne regjeringsalternativet får 48,3 prosent, mot 48,9 prosent for den nåværende koalisjonen og Frp. Men siden Venstre ville falt ut, ville Ap, SV og Sp fått flertall regnet i stortingsmandater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere