*Nettavisen* Nyheter.

Knusende kritikk av Valla

Ifølge flere som har sett rapporten er kritikken av Gerd-Liv Valla knusende. Her kommer Valla til Folkets Hus.

09.03.07 13:31

Les også:Framtiden avgjøres nå

FOKETS HUS: Kilder som har sett rapporten opplyser til Dagbladet.no at Fougner-utvalgets rapport skal konkludere med at LO har brutt Arbeidsmiljøloven. Stemmer dette kan ikke Valla bli sittende som LO-leder.

To kilder til stede under presentasjonen melder derimot at kritikken er hard, og at det vil ta tid å behandle rapporten, skriver Aftenpostens nettutgave.

De vil ikke svare på om dette betyr at Valla nå må gå av.

Dermed er det åpenbart at de strenge sikkerhetstiltakene som LO har satt i verk for å hindre lekkasjer har vært nytteløse. For å hindre lekkasjer fra rapporten, er eksemplarene nummererte, melder TV 2 Nyhetene. Alle som har fått rapporten, har dessuten undertegnet et taushetsløfte.

Se video:
TV 2 Sumo:Splittelse i LO
TV 2 Sumo:Rapporten er overlevert
TV 2 Sumo:Spent på rapporten
TV 2 Sumo:Skjebnedag for Gerd-Liv Valla

Valla med stort smil
Valla kom til Folkets Hus klokka 12.05. Den store BMW-en med LO-lederen og sikkerhetsvakter kjørte rett inn i garasjern på baksiden av bygget. Men en solbrun Valla rakk å smile stort til horden av fotografer som var samlet foran garasjen før bilen forsvant.

Ifølge stedfortredende informasjonssjef i LO, Øivind T. Hansen, er det ennå uklart om Gerd-Liv Valla skal være med på behandlingen av rapporten.

- Sekretariatet startet gjennomgangen klokka 12.00. Så skal de spise lunsj, før de starter på behandlingen. Det blir opp til sekretariatet å vurdere om Valla skal være med på den, sier Hansen til Nettavisen.

- Må gå
Professor i ledelse ved NHH, Odd Nordhaug, sier til NA24 at hvis opplysningene til Aftenposten stemmer er konklusjonen klar.

- Hvis dette stemmer blir dette avgjort i dag, sier han til NA24, og legger til at eneste utfall av Valla-saken er at hovedpersonen må trekke seg som leder for LO.

-Veldig beklagelig
Informasjonssjef i LO, Jenny Ann Hammerø, er veldig skuffet over at det kommer lekkasjer fra rapporten før sekretariatet har behandlet den.

-Det er veldig beklagelig, sier Hammerø til Nettavisen.

- Er det overraskende at det kommer lekkasjer til tross for sekretariatet har undertegnet taushetsløfte?

- Det er veldig beklagelig at det kommer lekkasjer, men vi er blitt vant til lekkasjer fra a til å, sier Hammerø

Fougner orienterer
Granskningsutvalgets leder, advokat Jan Fougner, overleverte fredag morgen rapporten på 200 sider i Folkets Hus. Etter at LO-sekretariatet hadde lest rapporten, kom Fougner klokka til Folkets Hus klokka 11.45 for å orientere sekretariatet om rapporten. Han kjørte inn i garasjen i Folkets Hus, og har ikke kommentert saken ennå overfor pressen.

LO-sekretariatet er satt sammen av LOs ledelse og forbundslederne. Det er 15 stemmeberettigede medlemmer i sekretariatet, som nå diskuterer Vallas skjebne.

Nettavisen følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.