RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knuser Hagens håp

Sist oppdatert:
Fungerende leder i KrF, Dagrun Eriksen, avviser at KrF-leder Dagfinn Høybråten vil gi opp Bondevik som statsministerkandidat.

- Vi stiller oss 100 prosent bak uttalelsene fra parlamentarisk leder i KrF. Einar Steensnæs, sier Dagrun Eriksen til TV 2 Nettavisen.

Hittil har bare parlamentarisk leder i KrF uttalt seg om det harde angrepet fra Frp-formann Carl I. Hagen forrige uke. Hagen sa at det er uaktuelt at dette er en regjering etter valget med Kjell Magne Bondevik (KrF).

Høybråten er på ferie, og har vært taus om saken, men nå tar partiets fungerende leder bladet fra munnen og gir Hagen klar beskjed.

- Hagen kan glemme at KrF vil ta Frp inn i regjeringsvarmen, eller droppe Bondevik som statsministerkandidat.

Partiet stiller seg 100 prosent bak Steensnæs.

- Det er ingen uenighet i denne saken, sier Eriksen, som ellers er nestleder i partiet.

- Men Hagen sier at Bondevik ikke er partileder i KrF, og at Høybråten er den som uttaler seg på vegne av partiet?

- Som sagt er det ingen uenighet om dette, lyder svaret.

Full av glød
Eriksen, som fyller 34 år på onsdag, er tilbake for fullt i politikken etter noen måneders sykemelding. Nå er hun full av kampglød foran valgkampen, og drister seg til å gi Hagen et råd.

- Hvis jeg som er relativt mye yngre enn Hagen, kan gi ham et råd, må det være at han bommer når han spiller spill for spillets skyld. Jeg snakker mye med unge mennesker. De er trette av politikere som vil snakke om personer og ikke om saker.

Hagen sier at KrF har mye til felles med Frp.

-Mitt sosiale hjerte reagerer voldsomt på Frps ruspolitikk, og mitt internasjonale hjerte griner på vegne av de mange som lider av mangel på en rettferdig fordeling av verdens ressurser, sier Eriksen og fyrer av videre:

- KrF er også dypt uenig med Frp når det gjelder bioteknologi. Frp legger opp til et realityshow i det virkelige liv. En ting er å gjøre det på TV, en annen ting er å gjøre det i virkeligheten.

Eriksen understreker at hun gjerne ønsker Frp velkommen til et samarbeid hvis de tre partiene i regjeringen skulle nærme seg hverandre politisk.

Utelukker ikke samarbeid
-Det er ikke noe mål at vi skal stå langt borte fra hverandre. Vi ønsker dem gjerne velkommen, men da må de snakke politikk med oss.

- Det sies at det blir lettere for partiene i regjeringen å samarbeide med Siv Jensen, når Hagen går av som partiformann i 2006?

- Vi er blitt skjelt ut av både Siv Jensen og Hagen. Siv leder programkomiteen i Frp og kunne hilst noen av våre verdisaker velkommen. Politikken endrer seg ikke med personene. Vi er ikke opptatt av personer, men politikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere