RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kolberg vil ha Listhaug-lov

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Vil hindre at statsråder med PR-bakgrunn får holde kundelister hemmelige.

OSLO (NTB): Arbeiderpartiets Martin Kolberg vil ha en ny lov som forhindrer hemmelighold om tidligere kunder i PR-bransjen.

Verken statsministeren eller Stortinget får vite hvem tidligere First House-topp Sylvi Listhaug jobbet for fram til forrige tirsdag, da hun sluttet i jobben som seniorrådgiver i PR-selskapet.

Nå foreslår kontroll- og konstitusjonskomiteens leder, Martin Kolberg (Ap), en ny lov for å forhindre at regjeringsmedlemmer med PR-bakgrunn får holde sine kundelister hemmelige, skriver Klassekampen.

- Tiden er moden for å vurdere en ny lov som sier at kontrollkomiteen får utlevert kundelistene til folk i regjeringsapparatet med bakgrunn fra PR-bransjen ved utnevnelse. Nekter den aktuelle kandidaten eller PR-firmaet å gå med på det, må vi vurdere om vedkommende kan utnevnes, sier Kolberg, som understreker at han ikke har grunn til å tro at Listhaug har brutt habilitetsreglene.

Ettersom Listhaug hardnakket nekter å utlevere sine tidligere oppdragsgivere, ville en slik lov gjøre det umulig for henne å fortsette i regjeringen.

Sju av regjeringens statssekretærer har bakgrunn fra PR-bransjen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere