RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Dette uhyggelige synet møtte ansatte i Hokksund kommune.
Dette uhyggelige synet møtte ansatte i Hokksund kommune. (Drammnes Tidende)

Kommuneansatte møtt av hakekors

Ansatte på kommunehuset i Hokksund ble møtt av hakekors og ss-symbol da de kom på jobben mandag morgen.

ØVRE EIKER: Noen hadde sprayet på inngangspartiet til Rådhuset, slik at alle som kom på jobb så hakekors og ss-symbol, skriver Drammens Tidende.

– Det var trist å se, sier Jon Wold. Han er en av de kommuneansatte som kom på jobb mandag morgen og ble møtt av et hakekors og et ss-symbol.

LES OGSÅ: Nazikonsert, køller og tåregass

Trist og leit

Det er nå 20 år siden nazikonserten i Hokksund, som gjorde at folk i Hokksund satte ned foten for nazisme gjennom folkebevegelsen Øvre Eiker viser ansikt.

Fra og med kommende søndag arrangerer Øvre Eiker toleranseuka i forbindelse med 20 års jubileet. Og mandag formiddag arrangerer kommunen en pressekonferanse i forbindelse med dette.

Jon Wold sitter i styret for Øvre Eiker viser ansikt.

– Vi syns jo det er veldig trist og leit når slike ting skjer, sier Wold. Han vet naturlig nok ikke om den eller de som har tagget på rådhuset har toleranseuka og 20 års markeringen i tankene.

LES OGSÅ: Roste kampen mot nynazisme

Kan ikke lukke øynene

– Umulig å si, men jeg heller kanskje mer mot at dette er en reaksjon på artikkelen som sto på trykk i Drammens Tidende lørdag, sier Wold. Saken var en reportasje i forbindelse med 20-års markeringen av oppstanden mot nazikonserten i 1995.

– Jeg har ikke vært klar over at det fortsatt finnes folk med slike sympatier her i Hokksund, men det trenger jo ikke være mer enn en person. Og vi kan ikke lukke øynene for dette. Det er tydelig at noen ønsker å sende et signal om at det fortsatt finnes personer med høyrekstreme holdninger i Hokksund.

Jon Wold sier den planlagte pressekonferansen i Hokksund kommer til å gå som planlagt, og taggingen kommer trolig ikke til å bli overmalt før pressekonferansen.

Les flere nyheter fra Drammens Tidende

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere