RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommunene må ha ni milliarder

Dersom ikke kommunene blir tilført 9,1 milliarder kroner i 2006, kan det bli kutt i bevilgninger til skoler og eldreomsorg.

- Kommunene trenger nye 9,1 milliarder kroner i 2006 for å kunne opprettholde nivået på velferdstjenestene til sine innbyggere, sier KS-leder Halvdan Skard til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ga klar beskjed
På et kontaktmøte med kommunalminister Erna Solberg fredag om statsbudsjettet for neste år, ga Skard statsråden klar beskjed om at det er staten som må bære ansvaret for kutt i de kommunale velferdstjenestene hvis pengene ikke kommer.

Ifølge en kartlegging KS har gjort må ni av ti kommuner skyve nødvendig vedlikehold foran seg. Det samlede vedlikeholdsetterslepet er nå på 40 milliarder kroner. Dette etterslepet vil KS ta igjen i løpet av 20 år.

Fredagens kontaktmøte med kommunalministeren var det første av flere i forbindelse med regjeringens forberedelser til statsbudsjettet for neste år, og Solberg kom ikke med noen konkrete løfter til kommunene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere