RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongen forsvarer Märtha

Foto: Heiko Junge (scanpix)
Sist oppdatert:
Prinsesse Märtha Louise møter motbør for sin utbygging av boligen i Lommedalen, men Kong Harald forsvarer datteren.

Kong Harald gikk det til uvanlige skritt å kommentere den pågående byggedebatten knyttet til prinsessen og ektemannen Ari Behns bolig i Lommedalen.

- Da må jeg kanskje fra hennes synspunkt forklare hva som har skjedd. For hun har søkt på helt vanlig måte, og fått et svar fra kommunen. Dette har blitt anket til fylkesmannen, og fått samme svar derfra. Så begynte hun å bygge. Så enkelt er det fra hennes synspunkt. Hun har søkt på helt vanlig måte, sa kong Harald ifølge VG da han fikk spørsmål om byggeprosjektet onsdag.

Kongen åpnet i går en polarutstilling i Tromsø. Datteren var på besøk i samme by for å signere bøker, men hun avviste å kommentere saken, skriver VG.

Jusprofessor Carl August Fleischer har uttalt at Märthas byggetillatelse er ugyldig og kritisert myndighetenes velvilje overfor prinsessen. SV har uttalt at hun får særbehandling når hun får bygge innenfor markagrensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere