RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongen levde over evne

Sist oppdatert:
Kongefamilien brukte for mye penger i fjor. Se hvor mye.

De siste årene har Slottet offentliggjort regnskapene for driften av «AS Kongefamilien». I fjor måtte slottet gjøre opp regnskapet med et underskudd på tre millioner kroner. Men det var bare for kongen og dronningen.

NA24 - din næringslivsavis

Også kronprinsen og kronprinsessen brukte mer penger i fjor enn de fikk inn. Stabens regnskap for 2006 er gjort opp med et underskudd på 2,3 millioner kroner. Begge underskuddene er dekket opp av tidligere års avsetninger, heter det i en melding.

Fikk 131 millioner kroner
Regnskapet til Åpent Slott for 2006 viser et underskudd på 307.439 kroner. Underskuddet dekkes av avsetninger og egenkapital.

Stortinget bevilget 121 millioner kroner til «Den Kongelige Civilliste» i fjor. Overføringene til DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessens stab var på 11,4 millioner kroner.

Bevilgningene fra Stortinget brukes til å drifte kongefamiliens virksomhet. Det dreier seg om reiser, lønn til ansatte og vedlikehold og utvikling av Slottet som bygning og de kulturelle og historiske verdiene som befinner seg der.

Hele 67 millioner kroner går med til å lønne de 134 ansatte. De rene driftskostnadene er på 24 millioner kroner. Blant annet brukte kongen, dronningen og resten av hoffet knappe tre millioner kroner til reiser og andre offisielle kostnader.

115.000 til kongepokaler
3,1 millioner kroner ble brukt på strømregningen og oppvarming. Reparasjon og vedlikehold av bygninger kostet 1,8 millioner kroner. 115.000 kroner ble brukt på kongepokaler, mens 365.000 kroner ble betalt ut til ordner og medaljer. I tillegg viser regnskapet at hoffet brukte to millioner kroner på anskaffelse av nye biler.

De siste to årene har underskuddet til «Den Kongelige Civilliste», som omfatter driften av Slottet og kongen og dronningens virksomhet, vært på totalt seks millioner kroner. Men samtidig viser regnskapet at de har penger i banken. Bankinnskuddene til driften var på 29 millioner kroner. Gjelden var på 22,9 millioner kroner, inkludert 5,1 millioner i gjeld til offentlige avgifter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere