*Nettavisen* Nyheter.

Kraftsalve fra Ap mot Anundsen

Arbeiderpartiets Jette Christensen (Ap) mener at asylsaken kan være skadelig for demokratiet.

19.05.15 11:08

Christensen åpnet med en kraftsalve mot justisministeren i debatten om statsråden har Stortingets tillit tirsdag.

– Justisminister Anders Anundsen (Frp) har ikke Arbeiderpartiets tillit. Han har brutt Grunnloven og han har brutt opplysningsplikten, sa Christensen.

Deretter fortsatte hun med å si at Anundsen har gitt uriktig informasjon til Stortinget og dessuten holdt tilbake informasjon til Stortinget, at han ikke leser sine brev, ikke følger opp beskjeder han gir, at han skylder på embetsverket for noe han selv har ansvaret for – og at han forskutterer hva embetsverket kommer til å si i en høring.

– Beskjeden om politikkendringen nådde aldri politiet. Da det ble avslørt, sa justisministeren at det likevel hadde skjedd, sa Christensen.

I tillegg til den konstitusjonelle siden av saken – der Ap lander på å stemme for mistillit mot Anundsen – pekte hun på at saken også handler om en opplevd tillit.

– Hva skjer med folks tillit til politikerne når en statsråd sier at en sak er viktig, men ikke gjør noe for å følge det opp? Vi ender med at folk har en grunn til å slutte å tro på politikerne. Skjer det, da taper demokratiet, sa Christensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.