RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftsalve fra Ap mot Anundsen

– Justisminister Anders Anundsen (Frp) har ikke Arbeiderpartiets tillit, gjentok Jette Christensen tirsdag.
– Justisminister Anders Anundsen (Frp) har ikke Arbeiderpartiets tillit, gjentok Jette Christensen tirsdag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Arbeiderpartiets Jette Christensen (Ap) mener at asylsaken kan være skadelig for demokratiet.

Christensen åpnet med en kraftsalve mot justisministeren i debatten om statsråden har Stortingets tillit tirsdag.

– Justisminister Anders Anundsen (Frp) har ikke Arbeiderpartiets tillit. Han har brutt Grunnloven og han har brutt opplysningsplikten, sa Christensen.

Deretter fortsatte hun med å si at Anundsen har gitt uriktig informasjon til Stortinget og dessuten holdt tilbake informasjon til Stortinget, at han ikke leser sine brev, ikke følger opp beskjeder han gir, at han skylder på embetsverket for noe han selv har ansvaret for – og at han forskutterer hva embetsverket kommer til å si i en høring.

– Beskjeden om politikkendringen nådde aldri politiet. Da det ble avslørt, sa justisministeren at det likevel hadde skjedd, sa Christensen.

I tillegg til den konstitusjonelle siden av saken – der Ap lander på å stemme for mistillit mot Anundsen – pekte hun på at saken også handler om en opplevd tillit.

– Hva skjer med folks tillit til politikerne når en statsråd sier at en sak er viktig, men ikke gjør noe for å følge det opp? Vi ender med at folk har en grunn til å slutte å tro på politikerne. Skjer det, da taper demokratiet, sa Christensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere