RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kråkevik inn i vernekamp

Foto: Arve Solheim (TV 2)
Sist oppdatert:
Herborg Kråkevik kaster seg inn i utbyggingen av Hattebergvassdraget, og mener Helen Bjørnøy må rette opp skaden fra i fjor høst.

I fjor høst fikk miljøvernminister Helen Bjørnøy på pukkelen fra sine egne for ikke å gripe inn da det ble gitt grønt lys for utbygging av Hattebergvassdraget ved Baroniet Rosendal, i nærheten av Kråkeviks hjemsted.

Naturvernforbundet klager nå den omstridte utbyggingen av Hattebergvassdraget inn for miljøvernministeren, noe som støttes av skuespilleren.

- Fortvilet
- Det har jo vært en fortvilet tid. Jeg håper bare nå at denne fossen her, som er verdt så lite i kraftsammenheng, men så mye for Baroniet Rosendal, kan bli vernet for alltid, sier Kråkevik til TV 2 Nyhetene.

Klagen fra Kråkeviks røst er som musikk i ørene til Naturvernforbundets Lars Haltbrekken.

- Nå har vi anket et vedtak i Kvinnherad kommune, og saken vil på ny komme på miljøvernministerens bord, og Bjørnøy kan nå få stoppet den utbyggingen som den forrige regjeringen vedtok rett før den gikk av, sier Lars Haltbrekken.

- Redde ryktet
Bjørnøy kan gripe inn overfor kommunens reguleringsplan, mener Naturvernforbundet.

- Det er nå plan- og bygningsloven som styrer denne saken her, og den som styrer plan- og bygningsloven i Norge er miljøvernministeren, sier Haltbrekken.

- Nå har miljøvernministeren en mulighet til å redde landskapsparken i Baroniet Rosendal, og ikke minst har regjeringen en mulighet til å redde ryktet sitt som et rødgrønt alternativ, og det håper jeg at de benytter seg av, sier Kråkevik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere