RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gunnar Lier (Scanpix)

Krever å møte Jens

Sist oppdatert:
Akademikerne krever å få et hastemøte med statsminister Jens Stoltenberg etter at regjeringen grep inn i meklingen av årets tariffoppgjør i offentlig sektor.

Men Stoltenberg sier nei. Det får leder Christl Kvam i Akademikerne til å se rødt. Nå vil de trappe opp streiken på onsdag.

- Vi har fått beskjed om han ikke ønsker å treffe oss. Han snakker ikke med en part som er i streik. Dette styrker bare får oppfatning av at Stoltenberg er blitt sjefsforhandler i staten, sier Kvam til TV 2 Nettavisen.

-Vil ikke Stoltenberg bli en part i konflikten hvis han møter dere nå etter at dere har gått ut i streik?

- Det er jeg som elder for Akademikerne som har bedt om et møte, ikke forhandlingsledere. Det blir det samme som om han møtte LO-leder Gerd-Liv Valla.

A- og B-lag
Uten regjeringens inngripen i lønnsoppgjøret hadde det blitt storstreik i staten i år. Jens Stoltenberg (Ap) og Kristin Halvorsen (SV) skrev ut millionsjekker og gjorde offentlig ansatte til lønnsvinnere i år.

Dette reagerer akademikerne, som er i streik, knallhardt på.

Kvam har mottatt svært mange sterke reaksjoner fra sine medlemmer som opplever at regjeringen behandler organisasjonene i arbeidslivet forskjellig.

- Akademikerne vet at regjeringen er opptatt av at samfunnet ikke skal deles i et A-lag og et B-lag. Vi forutsetter at dette også omfatter arbeidslivets parter, sier hun.

Truermed NAV-kollaps
Kvam truer med at det kan spøke for samarbeidet mellom akademikerne og regjeringen hvis ikke tonen fra Jens blir en annen.

Akademikerne er i likhet med regjeringen opptatt av å arbeide for at vi skal få verdens beste offentlige sektor i Norge. Vi står nå foran viktige reformer i offentlig sektor, som for eksempel etableringen av den nye arbeids- og velferdsetaten – NAV. Skal dette viktige arbeidet lykkes er vi avhengig av et tett og godt samarbeid, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere