*Nettavisen* Nyheter.

Krever aktiv industrioppfølging

LO krever en aktiv strategi for å bevare norske industriarbeidsplasser i distriktene.

01.02.05 19:04

Industriutvalgets rapport som i dag ble overlevert næringsminister Børge Brende må nå følges opp av både regjering og Stortinget, krever LO.

- Nødvendig verdiskaping
- Landet trenger en aktiv strategi for å bevare norske industriarbeidsplasser i distriktene og industriens verdiskaping som betaler vår velferd, sier LOs 1. nestleder Roar Flåthen, som selv har deltatt i utvalget.

- De siste tre årene har rundt 20 000 industriarbeidsplasser forsvunnet og store deler av industrien har eller planlegger å flytte ut. Antall ansatte i industrien er nær et kritisk nivå på under 12 prosent. Går vi ytterligere ned nå er jeg svært urolig for industriens fremtid i Norge, da mister vi verdifull kompetanse og evnen til å videreutvikle og fornye vår industri, sier Flåthen.

Energisatsing
Han viser til at uvalgets fokus på behov for flere tiltak i arbeidet med å sikre tilgang til langsiktig og konkurransedyktig energi, ut over det regjeringen har foreslått i Forsyningsmeldingen.

Flåthen mener blant annet at utvikling av miljøteknologi for CO2-håndtering kan bli en egen industrisatsing for Norge, en teknologiutvikling som han understreker også vil være et viktig, globalt miljøbidrag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.