Gå til sidens hovedinnhold

Krever aktiv industrioppfølging

LO krever en aktiv strategi for å bevare norske industriarbeidsplasser i distriktene.

Industriutvalgets rapport som i dag ble overlevert næringsminister Børge Brende må nå følges opp av både regjering og Stortinget, krever LO.

- Nødvendig verdiskaping
- Landet trenger en aktiv strategi for å bevare norske industriarbeidsplasser i distriktene og industriens verdiskaping som betaler vår velferd, sier LOs 1. nestleder Roar Flåthen, som selv har deltatt i utvalget.

- De siste tre årene har rundt 20 000 industriarbeidsplasser forsvunnet og store deler av industrien har eller planlegger å flytte ut. Antall ansatte i industrien er nær et kritisk nivå på under 12 prosent. Går vi ytterligere ned nå er jeg svært urolig for industriens fremtid i Norge, da mister vi verdifull kompetanse og evnen til å videreutvikle og fornye vår industri, sier Flåthen.

Energisatsing
Han viser til at uvalgets fokus på behov for flere tiltak i arbeidet med å sikre tilgang til langsiktig og konkurransedyktig energi, ut over det regjeringen har foreslått i Forsyningsmeldingen.

Flåthen mener blant annet at utvikling av miljøteknologi for CO2-håndtering kan bli en egen industrisatsing for Norge, en teknologiutvikling som han understreker også vil være et viktig, globalt miljøbidrag.

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen

Kommentarer til denne saken