*Nettavisen* Nyheter.

Krever stengte grenser i Norge

Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)

- Den norske velstanden har gjort oss til et enormt attraktivt mål for utenlandske kriminelle.

27.03.13 08:54

Senterungdommens leder Sandra Borch har fått mobilen frastjålet to ganger på trikken på ett år og krever nå at landets grenser stenges.

Borch skal på Senterpartiets landsmøte om halvannen uke fronte Senterungdommens krav om å gjeninnføre passkontroll. Hun krever også at Norge melder seg ut av Schengen-samarbeidet, skriver Klassekampen ifølge NTB.

– Den norske velstanden har gjort oss til et enormt attraktivt mål for utenlandske kriminelle. Vi må ta tilbake kontrollen over grensene våre, sier Borch.

Borch har selv blitt utsatt for vinningskriminelle. To ganger har hun blitt frastjålet mobiltelefonen på trikken i Oslo det siste året.

– Vi vet at de utenlandske kriminelle særlig retter seg mot kollektivtrafikk i byene. Men også på landet er det velorganiserte bander som går fra gård til gård, sier Borch.

Hun mener manglende personkontroll åpner grensene for stadig flere kriminelle bander fra Schengen-området.

– I dag er vi i en situasjon med fri flyt av kriminelle i Norge og Europa, sier hun.

Borchs forslag om å stenge grensene møter motbør fra partiledelsen, men Sps fylkesleder i Østfold, Per Inge Bjerknes, støtter henne.

– Vi i Østfold har sett den grensekryssende kriminaliteten vokse enormt de siste årene. Sp blir kanskje latterliggjort av de andre partiene i denne saken, men jeg tror dette går rett til hjertet hos mange velgere, sier Bjerknes. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag