*Nettavisen* Nyheter.

Krever terrorliste

Foto: (TV 2)

Profilerte innvandrere krever svar: Hvilken organisasjoner skal vi holde oss unna?

04.03.08 09:56

Det er uro i innvandrermiljøene etter at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) siktet tre somaliere for terrorfinansiering. Selv hevder den fengslede 38-åringen at han har støttet en hjelpeorganisasjon som jobber for fred og stabilitet i hjemlandet.

Varsler demonstrasjon
Somaliere i Oslo planlegger en stor demonstrasjon og inviterer samtidig til diskusjon om terrorbegrepet, melder NTB.

Nå krever flere framtredende innvandrere at myndighetene legger fram en liste over hvilke organisasjoner de ikke kan gi pengestøtte til, skriver Dagsavisen.

Advokat Abid Q. Raja er blant dem som støtter kravet. Han viser blant annet til at flere norskpakistanere har sendt penger for å støtte det de har oppfattet som en legitim motstandskamp i Kashmir.

- Har ingen liste, sier PST
Men PST vil ikke utarbeide noen slik liste. De viser til at økonomisk støtte til terrorvirksomhet er forbudt i henhold til norsk lov, uavhengig av om organisasjonen er listeført eller ikke.

- Så vidt meg bekjent har vi heller ikke noen slik liste, sier informasjonsrådgiver Martin Bernsen i PST til Dagsavisen.

Vil ta politisk initiativ
Justispolitisk talsmann for SV, Akhtar Chaudhry, sier til Nettavisen at det ikke er naturlig å be PST lage denne lista, men at norske politiske myndigheter bør ta initiativ til å få den utarbeidet. Han viser til at blant annet EU har en slik liste. Lista må inneholde navn på de organisasjoner man betrakter som terrororganisasjoner.

- Vi som land bør sørge for å bidra til at innbyggerne klarer å holde seg på den riktige siden av loven. Mange mennesker i Norge er opptatt av urettferdighet ute i verden, og mange sender penger til organisasjoner og enkeltindivider. I hovedsak skyldes dette et ønske om gjøre livet lettere for folk, skaffe dem mat på bordet og tak over hodet. Dette er ikke bare en sak som gjelder innvandrere i Norge, men alle nordmenn. Fra tidligere vet vi for eksempel at nordmenn støttet frigjøringskampen i Sør-Afrika under apartheidregimet, og mange nordmenn har støttet palestinernes sak. Det blir feil å knytte dette bare til innvandrere, sier Chaudhry til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.