RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever tiltak for fete barn

Sist oppdatert:
Arbeiderpartiets Bjarne Håkon Hanssen krever at helseministeren starter et eget nasjonalt senter som koordinerer behandlingen av barn med fedme.

Bjarne Håkon Hanssen mener tilbudene i Norge i dag spriker og at ingen har oversikt over hvor mange barn som sliter med fedme, melder Kanal 24.

- Jeg kommer til å ta et initiativ overfor helseministeren med sikte på å få etablert et slags kompetansesenter knytta nettopp til denne behandlingsutfordringen, sier Håkon Hanssen til radiokanalen.

100 Oslo-barn har startet på en toårig behandling på Ullevål, men flere står i kø. Prosjektleder Magnhild Pollestad er skremt over det hun ser:

- Vi har for eksempel sett at en jente på 14 år har fått diabetes type 2, som er såkalt alderdomsdiabetes som man før kanskje fikk i 40-årene, sier hun ifølge Kanal 24.

I tillegg til Ullevål, har sykehusene i Bergen, Trondheim, Tromsø og Tønsberg startet behandlingsopplegg. Alt skjer på initiativ fra leger og eksperter. Ventelistene øker, og de finnes ingen samlet oversikt over tilbudet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere