*Nettavisen* Nyheter.

Krever tiltak for fete barn

Arbeiderpartiets Bjarne Håkon Hanssen krever at helseministeren starter et eget nasjonalt senter som koordinerer behandlingen av barn med fedme.

02.02.05 08:16

Bjarne Håkon Hanssen mener tilbudene i Norge i dag spriker og at ingen har oversikt over hvor mange barn som sliter med fedme, melder Kanal 24.

- Jeg kommer til å ta et initiativ overfor helseministeren med sikte på å få etablert et slags kompetansesenter knytta nettopp til denne behandlingsutfordringen, sier Håkon Hanssen til radiokanalen.

100 Oslo-barn har startet på en toårig behandling på Ullevål, men flere står i kø. Prosjektleder Magnhild Pollestad er skremt over det hun ser:

- Vi har for eksempel sett at en jente på 14 år har fått diabetes type 2, som er såkalt alderdomsdiabetes som man før kanskje fikk i 40-årene, sier hun ifølge Kanal 24.

I tillegg til Ullevål, har sykehusene i Bergen, Trondheim, Tromsø og Tønsberg startet behandlingsopplegg. Alt skjer på initiativ fra leger og eksperter. Ventelistene øker, og de finnes ingen samlet oversikt over tilbudet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag