RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF: – Stortingsflertall for alkolås i buss og taxi

Tirsdag kommer Stortingets transportkomité med innstilling hvor de ber regjeringen fremme forslag om alkolås i alle kjøretøy som brukes til persontransport mot betaling.
Tirsdag kommer Stortingets transportkomité med innstilling hvor de ber regjeringen fremme forslag om alkolås i alle kjøretøy som brukes til persontransport mot betaling. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Stortinget vil be regjeringen innføre alkolås i busser og taxier. KrF sier tirsdag at det er flertall for partiets forslag om dette, og at alkolås kan bli en realitet allerede til neste år.

– En seier for trafikksikkerhetsarbeidet. En ruspåvirket sjåfør representerer en høy risiko og kan gjøre stor skade. Lovpålagt alkolås gir både passasjerene og transportselskapet en ekstra trygghet, sier Hans Fredrik Grøvan i KrF.

Tirsdag kommer Stortingets transportkomité med sin innstilling hvor de ber regjeringen fremme forslag om alkolås i alle kjøretøy som brukes til persontransport mot betaling.

– Forslaget fra regjeringen kan ventes til Stortinget i løpet av høsten. Påbudet om alkolås kan dermed komme på plass allerede tidlig neste år, sier Grøvan.

Stortinget ber også regjeringen se på muligheten til å stille opp med penger for å bidra til en rask og smidig innfasing.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere