*Nettavisen* Nyheter.

KrF åpner for hestehandel om Grunnloven

Kristelig Folkepartis representant i kontroll- og konstitusjonskomiteen Hans Fredrik Grøvan fra Vest-Agder sier partiet er villig til å inngå kompromiss om språkfornyelse av Grunnloven. Foto: (Krf.no)

Kristelig Folkeparti åpner for å snu og sikre en modernisering av språket i Grunnloven.

05.05.14 04:24

Til gjengjeld vil de ha inn en paragraf som fastslår Norges menneskerettslige forpliktelser. Ingenting er avgjort før tirsdagens avstemming på Stortinget, skriver Klassekampen.

– Hvis vi får gjennomslag for formuleringer som er viktige for oss, vil vi kunne vurdere vårt primære standpunkt, sier Kristelig Folkepartis representant i kontroll- og konstitusjonskomiteen Hans Fredrik Grøvan fra Vest-Agder til avisen.

Både Kristelig Folkeparti og Høyre har til nå vært motstandere av forslaget om en ny versjon av Grunnloven på både bokmål og nynorsk. De to partiene har til sammen nok stemmer til å blokkere forslaget, med to stemmers margin.

Men nå åpner KrF for en helomvending, dagen før forslaget om språklig fornying av Grunnloven skal behandles i Stortinget.

Ett av kravene som KrF stiller for å støtte en språklig modernisering, er at Grunnloven får en ny paragraf som fastslår Norges forpliktelser overfor internasjonale avtaler om menneskerettigheter.

Grøvan sier han holder alle muligheter åpne.

– Vi vil sette oss ned med de andre partiene på Stortinget for å se om det er mulig å komme fram til en løsning.

Alle grunnlovsendringer krever to tredelers flertall, det vil si at minst 113 representanter må stemme for. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag