RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF avviser Frp-flørten

(Berit Almendingen)
KrF-leder Dagfinn Høybråten avviser forslag fra partiveteraner om tettere samarbeid med Fremskrittspartiet.

Tidligere Kristelig Folkeparti-leder Kåre Kristiansen og partiveteran Gunnar Prestegård mener regjeringspartiene bør samarbeide tettere med Frp.

- Det er ikke aktuelt å gå inn i noe regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet eller i noe tettere avtaleforhold om politikken med dem, sier Høybråten til NRK.

- Stor avstand i verdispørsmål
Han understreker at partiene kan være enige i enkeltsaker og samarbeide om dem «men det er stor avstand i viktige verdispørsmål som bioteknologi, bistand, miljøpolitikk og andre viktige saker for KrF,» sier han til NRK.

- Vi har lenge tatt til orde for å bedre samarbeidsklimaet på den ikke-sosialistiske siden, og det akter vi å fortsette med, men jeg har lyst til å understreke at det fra vår side ikke betyr at vi kommer til å legge oss flate i viktige politiske spørsmål for Fremskrittspartiet, sier nestleder Siv Jensen i Frp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere