RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF ber kunnskapsministeren droppe mattekrav

Illustrasjonsfoto: Klasserom.
Illustrasjonsfoto: Klasserom. Foto: Inge Wallumrød (Mediehuset Nettavisen)
Kristelig Folkeparti (KrF) ber regjeringen og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) skrinlegge kravet om karakteren 4 eller bedre for alle som vil inn på lærerstudiet.

Regjeringen vil skjerpe karakterkravet i matematikk fra 3 til 4 for søkere til lærerutdanningene neste år. Kravet innføres i form av en forskriftsendring, og skal dermed ikke behandles i Stortinget.

KrFs utdanningspolitiske talsmann Anders Tyvand mener kravet hovedsakelig vil tjene dem som vil undervise i matematikk.

- Det er synd hvis de som har en drøm om å bli lærere i norsk, historie og samfunnsfag ikke skal få muligheten fordi de ikke er flinke nok i algebra, sier Tyvand til NTB.

Lignende mattekrav stilles derimot ikke til dem som vil inn på sykepleier- eller økonomistudier. Sykepleierstudenter må derimot bestå en test i medikamentregning, men tall fra databasen DBH viser stryktall fra rundt 30 til 50 prosent ved de fem største sykepleierutdanningene i 2014, skriver Aftenposten.

Kunnskapsministeren sier han har diskutert mattekrav med Sykepleierforbundet.

- Jeg mener absolutt at dette er noe man skal vurdere, men det er ikke noe jeg lover at kan komme på plass, sier Torbjørn Røe Isaksen til avisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere