*Nettavisen* Nyheter.

KrF-flertall vil ha ren Ap-regjering

Det er sterk frustrasjon blant Krfs lokalpolitikere over Høyre/Frp-regjeringen. Illustrasjonsfoto: KrF-leder Knut Arild Hareide møter pressen foran landsmøtet sammen med nestleder Dagrun Eriksen og parlamentarisk leder Hans Olav Syvertsen.

Det er sterk frustrasjon blant Krfs lokalpolitikere over Høyre/Frp-regjeringen. Illustrasjonsfoto: KrF-leder Knut Arild Hareide møter pressen foran landsmøtet sammen med nestleder Dagrun Eriksen og parlamentarisk leder Hans Olav Syvertsen. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Et flertall av KrFs fremste lokalpolitikere vil heller ha en ren Ap-regjering i 2017 enn en ny runde med Erna Solberg og Siv Jensen.

35 prosent av KrFs førstekandidater i høstens kommunevalg mener at Norge i 2017 best styres av en ren Ap-regjering, ifølge en spørreundersøkelse Dagens Næringsliv har gjennomført blant listetoppene i Kristelig Folkeparti.

22 prosent foretrekker en Høyre/Frp-regjering. 43 prosent sier at de ikke vet.

En av dem som foretrekker Ap, er partiets gruppeleder i Sør-Trøndelags fylkesting, Karin Bjørkhaug, som i dag samarbeider med Ap lokalt. Hun tror KrF er i ferd med å bevege seg mot et brudd med dagens regjeringssamarbeid.

- Det er nå sterk frustrasjon i partiet over Høyre/Frp-regjeringen. Mange som tidligere støttet KrFs valg etter valget i 2013, har endret syn. Det er derfor så mange av oss velger Ap foran Høyre/Frp, sier Bjørkhaug til avisen.

Når Dagens Næringsliv spør listetoppene hvilken regjering de foretrekker hvis de kan velge helt fritt, velger 40 prosent en Høyre/KrF/Venstre-regjering. På en god annenplass med 32 prosent kommer en regjering med Ap og KrF.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.