RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF-flertall vil ha ren Ap-regjering

Det er sterk frustrasjon blant Krfs lokalpolitikere over Høyre/Frp-regjeringen. Illustrasjonsfoto: KrF-leder Knut Arild Hareide møter pressen foran landsmøtet sammen med nestleder Dagrun Eriksen og parlamentarisk leder Hans Olav Syvertsen.
Det er sterk frustrasjon blant Krfs lokalpolitikere over Høyre/Frp-regjeringen. Illustrasjonsfoto: KrF-leder Knut Arild Hareide møter pressen foran landsmøtet sammen med nestleder Dagrun Eriksen og parlamentarisk leder Hans Olav Syvertsen. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)
Et flertall av KrFs fremste lokalpolitikere vil heller ha en ren Ap-regjering i 2017 enn en ny runde med Erna Solberg og Siv Jensen.

35 prosent av KrFs førstekandidater i høstens kommunevalg mener at Norge i 2017 best styres av en ren Ap-regjering, ifølge en spørreundersøkelse Dagens Næringsliv har gjennomført blant listetoppene i Kristelig Folkeparti.

22 prosent foretrekker en Høyre/Frp-regjering. 43 prosent sier at de ikke vet.

En av dem som foretrekker Ap, er partiets gruppeleder i Sør-Trøndelags fylkesting, Karin Bjørkhaug, som i dag samarbeider med Ap lokalt. Hun tror KrF er i ferd med å bevege seg mot et brudd med dagens regjeringssamarbeid.

- Det er nå sterk frustrasjon i partiet over Høyre/Frp-regjeringen. Mange som tidligere støttet KrFs valg etter valget i 2013, har endret syn. Det er derfor så mange av oss velger Ap foran Høyre/Frp, sier Bjørkhaug til avisen.

Når Dagens Næringsliv spør listetoppene hvilken regjering de foretrekker hvis de kan velge helt fritt, velger 40 prosent en Høyre/KrF/Venstre-regjering. På en god annenplass med 32 prosent kommer en regjering med Ap og KrF.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere