*Nettavisen* Nyheter.

KrF forsvarer liberalisering av alkoholsalg

Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB Scanpix)

28.01.14 07:40

KrFs parlamentarisk leder Hans Olav Syversen forsvarer at partiet støtter regjeringens ønske om å åpne dørene på Vinmonopolet også på helligdager. Han kaller dette «justeringer» av dagens alkoholpolitikk.

Overfor Vårt Land fastholder Syversen at slike «justeringer» var nødvendig for å få de andre partiene med på at hovedpilarene i dagens alkoholpolitikk skal ligge fast.

- Jeg skjønner jo at Kjersti Toppe ikke liker at Høyre, Frp og Venstre har flertall, men jeg håper jo at hun verdsetter at vi minimerer endringene i forslaget til de andre tre partiene, sier Syversen til avisen.

Toppe, som er helsepolitisk talsperson i Senterpartiet, mener KrF bidrar til en politisk kurs som går i feil retning.

- Dette kan partiet umulig være enig i. I så fall har det forandret seg utrolig mye fra i sommer, sier Toppe. Hun sier at hun ikke kjenner igjen KrF.

Syversen understreker at KrFs utgangspunkt er uforandret og viser til at partiets standpunkt er godt kjent. Men i denne saken er det viktig å se på det store bildet. Sluttresultatet må bli best mulig, forklarer han.

Syversen trekker fram at hovedlinjen i norsk alkoholpolitikk skal ligge fast. Vinmonopolet skal bevares, reklameforbudet skal bestå, avgiftsnivået skal være høyt, og alkoholpolitikken skal stort sett være sosialpolitikk, påpeker Syversen.

KrFs fungerende partileder Dagrun Eriksen sa i helgen til VG at KrF går inn for regjeringens forslag fordi utvidet åpningstid er bedre enn at regjeringen åpner for salg av vin i butikkene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.