*Nettavisen* Nyheter.

KrF gjør kjempehopp - Frp stuper

Per Sandberg (Frp) og Knut Arild Hareide (KrF). Foto: (NTB Scanpix)

I kjølvannet av de famøse uttalelsene til Frp-nestleder Per Sandberg mister partiet en seksdel av oppslutningen. KrF derimot, vinner på støyen.

05.03.15 05:06

sAN

I en fersk meningsmåling som Norstat har laget for Vårt Land, faller Fremskrittspartiet hele 2,1 prosentpoeng fra 12,1 til 10 prosent oppslutning. Kristelig Folkeparti går ikke fram like mye som Frp, men øker med solide 1,2 prosentpoeng til 6,4 prosent.

Målingen ble gjort en snau uke etter at Sandberg uttalte at KrF har et ansvar for at mennesker fra Norge knytter seg til terrororganisasjoner. Sandberg sa onsdag at han hadde handlet litt i affekt.

Arbeiderpartiet beholder posisjonen som landets suverent største parti på målingen og får nok en gang godt over 40 prosent oppslutning. Jonas Gahr Støres parti faller riktignok 0,8 prosentpoeng, men ligger trygt plassert på 41,6 prosent. Partiet er dermed et snaut prosentpoeng mindre enn alle de fire borgerlige partiene til sammen.

Venstre går fram 0,1 prosentpoeng til 5,1 prosent, mens Høyre legger på seg 0,2 prosentpoeng og får en oppslutning på 21 prosent.

Sosialistisk Venstreparti kryper over sperregrensen med en oppgang på 0,5 prosentpoeng til 4,1 prosent. Senterpartiet gjør det enda sterkere og havner på 5,8 prosent etter en oppgang på 0,7 prosentpoeng.

Rødt går fram 0,4 til 1,1, mens Miljøpartiet De Grønne mister 1,5 prosentpoeng og faller under sperregrensen på målingen til 3,5 prosent oppslutning. Andre partier og grupper går fram 1,3 prosentpoeng til 1,8 prosent.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag