RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF-leder Knut Arild Hareide er blitt homofavoritt

Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) gleder seg over at KrF i sitt alternative statsbudsjett lover to millioner kroner til et undervisningsprosjekt om homofili i skole og barnehage. Her Krf-partileder Knut Arild Hareide på KrFs landsstyremøte i 2014.
Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) gleder seg over at KrF i sitt alternative statsbudsjett lover to millioner kroner til et undervisningsprosjekt om homofili i skole og barnehage. Her Krf-partileder Knut Arild Hareide på KrFs landsstyremøte i 2014. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)
Knut Arild Hareide, leder i Kristelig Folkeparti, hylles av norsk homobevegelse.

- Det er tydelig at Hareide har andre holdninger til homofili enn forgjengerne, sier Bård Nylund, leder for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner til Bergens Tidende.

De gleder seg over at KrF i sitt alternative statsbudsjett lover to millioner kroner til LLHs prosjekt, Rosa kompetanse, et undervisningsprosjekt om homofili i skole og barnehage.

- Det er veldig positivt at de nå trekker fram Rosa. Det har skjedd en positiv utvikling i det partiet, sier Ingvild Endestad, kommunikasjonsrådgiver i LLH.

Kontrastene i KrF er store sammenlignet med landsmøtet i 2009. I en debatt om den nye ekteskapsloven den gang uttalte KrF-politikere at loven var en hån, trakassering og latterliggjøring av Guds skaperordning, en «tragedie for landet» og «naturstridig».

Ordbruken gjorde at Knut Arild Hareide valgte å gå ut mot sine egne partifeller.

- Jeg blir dypt skuffet over at delegater på vårt landsmøte bruker vår talerstol til å si at homofilt samliv er unaturlig, og at det er hån mot skaperverket. Det er ikke KrFs syn, skrev han i et innlegg på KrFs nettsider.

Men i Hareides hjemfylke er tonen en annen. Fylkesleder Pål Kårbø (KrF) mener partiledelsens homoliberale linje svekker partiet.

- For en god del opplevdes det som at vi endrer syn. Det oppleves som at vi er veldig i fri flyt, sier Kårbø, som blir partiets førstekandidat ved fylkesvalget i Hordaland neste høst.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere